Author Topic: Помашка партия в България - Bulgaristanda pomak partisi  (Read 15738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Snake

• Forum fan
Halikan,shtom e s bulgarsko ime horata go poznavat 4e e parashutist,nesi misli ,ostanalite nepoznavat falshivoto ot originalnoto,ako beshe istinski pomak shteshe da se kazva -Adem,a ne Adriqn.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Защо пък да не се казва Али ???   

С какви неща се занимавате, как се казвал човека...

Offline Metka

• Forum fan
Защо пък да не се казва Али ???  

С какви неща се занимавате, как се казвал човека...
Privet PNK2003,
mnogo mi e trudno da si kaja mnenieto mi , no shte go napravq.
Nie imame travma.Koeto ozna4ava avtomati4eski -travmati4na identi4nost.
Travmati4na identi4nost sledstvie recidivite ot asimilaciata.
Neka tozi 4ovek da si se kazva Adrian.
I neka da e jiv i zdrav.
No spored mene mqstoto mu e v bolnicata , tam za da lekuva horata kakto se e klel v Hipokratovata kletva.Sega kogato nie se namirame vav post-travmati4en period i izjivqvame leka poleka spomenite ot minaloto,
izvednaj ni se natrisa nqkakv si doktor, koito e pripoznal v pomashkoto socialno tqlo neshto kato bolen organizam 
koito imenno toi trqbva da go izlekuva.
Tova e -falstart.
Falstart ne samo zaradi  mish-masha -politika & medicina, a i zaradi tova 4e ot samolet se vijda nqkakva inscenirovka.
- Da intuiciqta na @Snake za poreden pat e v pravilna posoka.
Spomni si romskite lideri - vse hora sas zavidno sastoianie, NO zabeleji - vsi4kite ciganski lideri sa s bql cvqt na kojata si !!!Zashto nito edin ciganski lider ne be s tamen cvqt na kojata kato avtenti4nite cigani?
I zatova propilqha milionite pomoshti za ciganite.
Zatova cganite ne se opraviha , i vse pove4e i pove4e se getoizirat, zaradi falshivite im lideri.

Eto sega i v nashiq slu4ai - Pomashka partia sas lider koito ne e sas pomashko ime.
Nima tvardia elektorat na DPS shte pripoznae v tozi doktor svoia voda4?  Gluposti...
I kakva e tazi laja -Pomashka partia?
Tova e manipulaciq!
Balgarskata konstitucia ne e promenena i nikakav sad nqma da registrira partia s ime na etnost koito pak ne sashtestvuva iurdi4eski!
I pak nie shte sme jertvite za poreden pat.
Zashtoto shte razbereme za podvejdashtata laja mnogo kasno i za poreden pat ne nie pomacite , a nqkoi drug shte bade nashia posrednik mejdu darjavnata vlast  i Nie.
Sled 1912 godina takav posrednik be VMRO.
Posle idva BKP.
Posle sled 1989 g idva DPS.
Posle.............?

Offline Snake

• Forum fan
Moje Ali-Osman da se kazva no da se znae s tova ime a ne s Andrian, razbirash li kude sega problema .Nie pomacite nesme 4ak tolkova glupavi i poznavame kogato idva nqkoi da ni meri samar.

Offline PNK2003

• Forum fan
Привет, Метка!

Разбирам прекрасно какво искате да ми кажете и съм съгласен в известен смисъл с написаното от вас.  Коментарът за името беше във връзка с това, че отново не се набляга на същественото.  Да, травма има и то голяма.  Принудителната смяна на имената си беше цинична гавра, престъпление.  И за това престъпление виновните трябва да бъдат наказани.  Но нека да гледаме настоящето.  Живеем в демократично общество, страната ни е член на ЕС и всички сме свободни граждани.  Не познавам въпросния професор и не съм наясно дали точно той е най-подходящия за лидер на дискутираната партия.  Хубавото в случая е, че все нещо се прави по въпроса.  Балканското ни мислене е такова, че вечно търсим под вола теле.  Вечно намираме кусури на хората.  Именно това ме подразни.  Човекът е в правото си сам да прецени с какво име да бъде. 

При циганите нещата са много сложни.  Техните манталитет и начин на живот нямат нищо общо с тези на помаците.  Ако трябва да ги коментираме, то е по-добре да го направим в отделна тема.

halikan

• Guest
Привет, Метка!

Разбирам прекрасно какво искате да ми кажете и съм съгласен в известен смисъл с написаното от вас.  Коментарът за името беше във връзка с това, че отново не се набляга на същественото.  Да, травма има и то голяма.  Принудителната смяна на имената си беше цинична гавра, престъпление.  И за това престъпление виновните трябва да бъдат наказани.  Но нека да гледаме настоящето.  Живеем в демократично общество, страната ни е член на ЕС и всички сме свободни граждани.  Не познавам въпросния професор и не съм наясно дали точно той е най-подходящия за лидер на дискутираната партия.  Хубавото в случая е, че все нещо се прави по въпроса.  Балканското ни мислене е такова, че вечно търсим под вола теле.  Вечно намираме кусури на хората.  Именно това ме подразни.  Човекът е в правото си сам да прецени с какво име да бъде. 

При циганите нещата са много сложни.  Техните манталитет и начин на живот нямат нищо общо с тези на помаците.  Ако трябва да ги коментираме, то е по-добре да го направим в отделна тема.

pravsi ima pravo kakvoto iska ime dasi slaga no nei da razdelya naroda ida pravi poma6ki partii,za6toto toy s tova ime nee ot musulmanskata ob6tnost,neka parvo dasi varne imeto i togava da pomisli nujno lie da razdelya musulmanite,s kakva cel po 4iya pora4ka

Offline PNK2003

• Forum fan
pravsi ima pravo kakvoto iska ime dasi slaga no nei da razdelya naroda ida pravi poma6ki partii,za6toto toy s tova ime nee ot musulmanskata ob6tnost,neka parvo dasi varne imeto i togava da pomisli nujno lie da razdelya musulmanite,s kakva cel po 4iya pora4ka

А от коя общност е според вас?  Ако се казвам Иван и искам да приема исляма, то задължително условие ли е да си сменя името примерно на Хасан?  Името ли ще ме направи правоверен?  Ако не е задължително и вече съм приел исляма с това си име (Иван), то тогава към коя общност ще бъда причислен?  Според вас няма да е към мюсюлманската.

Защо трябва всички мюсюлмани да са членове или симпатизанти само на една партия при това демократично политическо многообразие?  И въобще защо трябва да се говори за "помашка партия" или "партия на мюсюлманите" след като това е в противоречие с Конституцията на България?  Обърнете внимание на написаното в първия постинг по темата и ще видите, че изрично се посочва, че дискутираната партия не е само на помаците. 

С балканското си мислене ние сме свикнали вечно да критикуваме, защото така е най-лесно.  Комунистите са виновни, царят е виновен, Б.Б. е виновен, Командира е виновен, ДПС е виновно, всички са виновни.  Ами посочете правилния модел, правилните и достойни хора, посочете конкретни действия, всичко което би ви удовлетворило и да не е в противоречие с действащите закони в страната.  И го направете!     

Offline Snake

• Forum fan
Islama -pravilniq model za razvitie na BG.Ako ti PKN-2003,si reshil da stavash musulmanin,da spomenesh,koi te e nakaral-kaji snake me nakara .Shte sum mnogo blagodaren.Za da usetish Islama,poseti petu4nata molitva v djamiqta na tvoq grad i shte razberesh.Tq{djamiqta] e za vsqkakvi nqma da te izgonqt ,samo slushai kakvo se pee i govori i sled tova pishi tuk.

Offline Billy

• Candidate member
  • *
Няма да е лошо да има Помашка партия.Ама помислете имаме ли някакъв шанс ???и дали професор Палов може да направи такава партия.Този 4овек се опитва от 10 години да се докопа до някаква партия,като видя 4е с ДПС няма да му излезнат сметките реши да прави Помашка партия :DМоите уважения към проф.Палов ама Никакъв шанс.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
А от коя общност е според вас?  Ако се казвам Иван и искам да приема исляма, то задължително условие ли е да си сменя името примерно на Хасан?  Името ли ще ме направи правоверен?  Ако не е задължително и вече съм приел исляма с това си име (Иван), то тогава към коя общност ще бъда причислен?  Според вас няма да е към мюсюлманската.

Защо трябва всички мюсюлмани да са членове или симпатизанти само на една партия при това демократично политическо многообразие?  И въобще защо трябва да се говори за "помашка партия" или "партия на мюсюлманите" след като това е в противоречие с Конституцията на България?  Обърнете внимание на написаното в първия постинг по темата и ще видите, че изрично се посочва, че дискутираната партия не е само на помаците. 

С балканското си мислене ние сме свикнали вечно да критикуваме, защото така е най-лесно.  Комунистите са виновни, царят е виновен, Б.Б. е виновен, Командира е виновен, ДПС е виновно, всички са виновни.  Ами посочете правилния модел, правилните и достойни хора, посочете конкретни действия, всичко което би ви удовлетворило и да не е в противоречие с действащите закони в страната.  И го направете!    
Делата, ако ти са с чисти намерения към Аллах и с условията, които са определени от Корана и Сунната, тези дела ще те направят правоверен, а не името.
Относно последния абзац, на нас всеки ни е виновен. Но ако някой има големи претенции, нека да оглави партия, съобразена с Конституцията и тогава да говори много. Иначе бош лаф.

Offline GORANEC

• Avarage member
  • POMACI GORANI TORBESI =1 SOJ TRAKIJANSKI
    • POMACI GORANI TORBESI =1 SOJ TRAKIJANSKI
JAS LICNO NEZNAM DALI IMA POMASKA PARTIJA VO BUGARIJA AKO IMA SUPER E TOA ZA POMACITE OD BUGARIJA I ZA NAS SITE GORANCI TORBESI I POMACI .
SAMO TREBE EDNO DA ZNAAT SITE NASINCI STO SAKAT DA NAPRAVAT EDNA PARTIJA STO KE NI SLUZI NA NASIOT SOJ
-SOJ
-ISLAM
I SE PRAVENJE ZA OVOZMOZUVANJE NA NASITE DA BIDAT VO SFERITE NA POLITIKA I VLADATA . NASIOT ETNOS DA BIDE REKLAMIRAN SEKADE TAKA DA ZNAAT SITE DEKA IMA EDNA GOLEMA RAZLICNOST POMEGU BUGARITE I POMACITE .
koj ne se soglasuva so mojeto mislenje toa e negovo pravo .
islam i soj
SELAM DO SVI POMACI