Български > История

Помаците - самостоятелен етнос?

<< < (5/12) > >>

Gelina:
Да ви препоръчам и аз една книга:

"Горчиви разкази" - съдържа разкази на пострадали от "възродителния процес".Свидетелските показания на жертвите са предадени дословно - без художествена обработка и коментари.

Издателство: Фондация за регионално развитие "Родопи-ХХІвек"

nezir_9:
Един от разказите е на моя бобайко...

nezir_9:

--- Quote from: Gelina on November 13, 2008, 13:31 ---Да ви препоръчам и аз една книга:

"Горчиви разкази" - съдържа разкази на пострадали от "възродителния процес".Свидетелските показания на жертвите са предадени дословно - без художествена обработка и коментари.

Издателство: Фондация за регионално развитие "Родопи-ХХІвек"
[/quote

...
--- End quote ---

Пламен Пасков:

--- Quote from: nezir_9 on November 13, 2008, 12:44 ---Да! Ама, не!?! - както казваше г-н Петко Бочаров.
Г-н Пасков бива , бива неприемане мнението на другия, ама това Вашето минава границите и на най-непредобедения.
Двамата автори са работили години върху книгата си, а Вие още преди да сте я видяли, камо да сте я чели, се произнасяте, меко казано неподготвен. По-спокойно, те даже не са помаци, още по-малко г-н Бареков е помак! Хубав ден, Ви желая!
Г-н Пасков
--- End quote ---
Призива ви да смекча отношението си към авторите на базата на това, че не били помаци, отново цели да ми вмени някаква неприязън или омраза към помаците.
Което е клевета.
---
Формирах мнението си за авторите на базата на предаването, и, признавам си, след това предаване съм предубеден към книгата им.
Може и да я прочета, и тогава да си променя мнението. Но само тогава.
В предаването според мен се изложиха като хора, които не могат да подредят и изложат мислите си.
Прочее, аз се усъмних в способността им да ги излагат и на хартия.

Metka:

--- Quote from: nezir_9 on November 13, 2008, 10:13 ---Za tezi, koito sa propusnali tova intervyu:

http://www.btv.bg/videos/search_videos.pcgi

Ne sme taka narecheni "POMATZI" - nie sme si POMATZI, i takiva se chuvstvame..

Pozdravi na vsichki!

--- End quote ---
@Nezir_9, dobre doshal vav foruma ni..
Poradi tehni4eski pri4ini az ne sam gledal tova interviu.
Znam 4e po vashiq krai edno vreme - Partiata darjava osashtesvqvashe vazroditelniq proces 4rez represii.
Vazroditelniqt proces e sramna 4ast ot istoriqta na Bulgaria.Tova e priznat fakt i to ot balgarski intelektualci.
Razbira se rolqta na togavashnata DS be avangardna.
Dopuskam 4e i sred nas pomacite e imalo vnedreni mnogo pove4e agenti na DS otkolkoto sred redovite balgari.
I tai kato vseki 4ovek ima pravo na razkaianie i katarzis, az prizovavam tezi koito sa bili vav tazi zloveshta sistema da se opitat po nqkakv na4in da se izvinqt.Tozi forum bi privetsval takova razkaianie.Siguren sam.
A kogato nqma razkaianie strahat i makata na jertvata i nasilnika e dalboka travma.
No tai kato tova ne se slu4va v realnosta ni, na Nas ne ni ostava nishto drugo osven da razkazvame publi4no za tova koeto smeprejiveli i tova koeto ni se e slu4ilo.
Toiest -bavno i sigurno razobli4avane...
Pozdraviavam te za tozi klip.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version