Български > История
Ислямизационният процес през XV—XVII в.
sultan selim:
Ако копираш отнякьде материали писани през комунизма и ги поместиш тук значи си "историк" така ли?
не визирам метката или чечлията
Сидхарта:
--- Quote from: Hat on January 06, 2011, 10:32 ---Сивин,Сивин ти си истински бьлгарин грандоман приятелю мьчно ми ама много мьчно,че такива,като теб виж, само виж до какво положение докараха скьпата ни Бьлгария да тьрси спасението си в помаците.На тебе ти трябва лекарство изпий си го и дано,като се сьбудиш Бьлгария бьде по добро място за живеене.
--- End quote ---
На този които вика на бялото черно ,му трябва лекарство-на този които отрича очевидните неща заслепен от омраза и пр.
Така че, ти си пии лекарствата и дано помогнат, искренно ти го желая.
България, търсела спасение... подобна глупост скоро не бях чел, само ти можеш да си направиш такъв меко казано нетрадиционен извод ,което още един път потвърждава тезата, че тук трябва лекарска намеса.
Изказванията ти в общи линии са абсолютно несъстоятелни .
А това което те кара да мислиш че е грандомания ,си е историческата истина-това че ти си толкова слабо запознат си и твой проблем ,лесно с повече четене може да се убедиш в това което съм писал по горе за българското влияние.
Впрочем ,много време ти отделих ,бях решил да не го правя след като ти не призна в нашия минал спор наличието на нетрадиционните имена в твоя край, което явно не е от незнание предвид факта че мина време и лесно можеше провериш.
След като направи такава хубава характеристика на бабечаните в един твой пост- с последващите си изказвания показа абсолютно противоположни неща-но без изключения не може -а явно ти си от тях което мен ме натъжава още повече защото навсичкото отгоре си и модератор.
По мое скромно мнение -нито познания имаш -нито езика и тона ти е в резон за това- но това са си админски работи ,аз само отговарям на твоите писания.
EvroPOMAK:
Eeeе, зорлем аркадашье, стига толкоз кавги де, пишете по темата , помюсюлманчването, похристиянчването, потурчването, поболгареването, помачеенето и т.н., че ше мине пъдарьят ! ;)
Chechliya:
--- Quote from: sultan selim on January 06, 2011, 12:42 ---Ако копираш отнякьде материали писани през комунизма и ги поместиш тук значи си "историк" така ли?
не визирам метката или чечлията
--- End quote ---
Чечлията не дели информацията на писана през комунизма и писана след това, а на достоверна и недостоверна. През комунизма има писани някои добри неща, а и след комунизма има изписани много боклуци. А що се отнася до темата, смятам да разгледаме село Туховища и документите, които пуснах в темата за него, плюс един документ от 1569 година, който не съм го пускал във форума. Нека да видим как се променя броя на мюсюлманите и немюсюлманите в селото за един век време - от 1464 до 1569 година:
Както вече беше споменато, населението от 1464 до 1519 година се увеличава в следствие на имиграция поради по-ниските данъци в Неврокопско, а след това намалява по обратни прични, но се вижда и как мюсюлманското население на селото плавно се увеличава. Е значи населението не е приело исляма в следствие на единична терористична акция в стил "Време разделно"...
Chechliya:
След няколко часа ровене из документите и смятане, ето статистиката за целия Неврокопски регион. Вижда се как от 1444 до 1569 година (или за 125 години) мюсюлманите са се покачили с 33 пункта и как от 1569 до 1723 година (или за 154 години) мюсюлманите са се покачили с още 47 пункта:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version