Български > История

Куман съм !!!

<< < (2/19) > >>

Nazmi:
Teo,naistina shte e interesno da chuem i tvoqta poziciq po obshirno za Kumanite,znam che imash dosta fakti i istoriq za tova,ne znam zashto mi se struva che ima dosta obshti neshta v istoriqta na kumanite s nas pomacite!!!Kumanturk otreche za takava vryzka mejdu kumani i pomaci,kak mislish? Predvaritelno blagodarq.

teo:

--- Quote from: Nazmi on December 28, 2008, 21:33 ---Teo,naistina shte e interesno da chuem i tvoqta poziciq po obshirno za Kumanite,znam che imash dosta fakti i istoriq za tova,ne znam zashto mi se struva che ima dosta obshti neshta v istoriqta na kumanite s nas pomacite!!!Kumanturk otreche za takava vryzka mejdu kumani i pomaci,kak mislish? Predvaritelno blagodarq.

--- End quote ---

Аз го подкрепям !По думите му разбирам че се ограничава от думата турчин.Казва за себе си че е Тюрк!Мене Помаците много ме интересуват защото считам че Помаците имат много общи неща със Куманите.Самата книга която ви давам като линк е плод на  учени във взаимодействие със Горански учени.Прочетете книгата и ще ви стане ясно.Там са посочени много  данни които са намерени във Горански населени места и техните връзки със съществуващите данни които се използват от Гораните.Турците са част от морето на тюрките.Но всеки народ е отделен.Помашкият народ  е един отделен.Дали са славяни или тюрки въпроса е ....да го оставим  на времето и на изследванита които все още не са завършени.Предлагам ви една блестяща книга.Мога да ви преведа някои по важни страници но,за всичко време нямам.Може би на Гугъл има преводачка и от там може да се преведе.Но аз за себ си вече съм убеден че Куманската връзка със Помаците е много по голяма от колкото да се твърди че Помаците=Славяни.Единственото нещо между тези две общност е езика.а това е нищо от морето доказателства от асимилации на различни народи.Има неща които един народ не може да изкорени от самата си същност изведнъж.Езикът най-бързо се променя но дадени фолклорни елементи,бит култура които са присъщи за една дадена група народност не могат да изчезнат веднага.Книгата която дадох за пример е изчепателен отговор на бит,култура,обичаи,наследствени дадености на дадена народностна група и разбира се думи които са се унаследили във времето.Стотици доказателства са открити във много скали във Шар Планина които са образци от тюркси надписи и образци от печати или обозначения.Все още тези тюркски надписи се използват във Горанските села.Самите имена на местности...показват че тук са били тюрките.Защо ги свързвам Гораните и Помаците със Тюрките....ами много просто обичаите им са типични белези от тюркската култура.

Dobrev:

--- Quote from: teo on December 28, 2008, 18:25 ---Какво да кажа?Пак ще бъда обвинен във Пантюркизъм но, днес все още има много следи,които ни водят до следите на Куманите във бита на Помаците?Но бих искал да поздравя този наш съфорумец,който смело се исказва за своя корен.Всеки има право да каже и да търси корена си.Но едно искам пак да повторя че , има един народ който сега се казва Помашки народ и този народ има правото да  съществува.Този народ вече минимум 1000 г,даже повече съществува във пространството.Аз съм твърдо за признаването на  Помашкия народ!!!!
1.Дали Помаците са Траки?
На този въпрос ще отговоря така....във една от махалите на моето село (Шуменско,близо до Плиска) се намира огромна тракийска могила.Селото сега е изцяло Турско.Възможно ли е да имам корени на Траките?Разбира се,че може защото, Траките са изчезнали много отдавна,но те са се асимилирали но,все пак са запазили гена си.Така че аз турчина днес,може да имам и прабългарски корен и тракийски.Затова да се каже че, Помаците са изцяло Тракийци.Абсолютно невъзможно!
2.Дали са Славяни?
Хайде сега да влезем на болната тема и да кажем че са Славяни!Но не е така,Славяните и Помашкака култура силно се отличава.Дали Смоляните са Помаци....тогава всички народи биха казали себе си че са Смоляни.Значи тогава излиза че ,да се твърди че Помаците са Славяни е погрешен път.Въпреки че езика им е славянски.Освен това има  ли данни за езика на Помаците които са говорили преди 1000г.Има исказвания но,....за съжаление все са смътни и неясни за обяснение.

--- End quote ---

Ха ха ха,
Тео пак започна с програмата си. Честито!
Скоро не бях се смял толкова.

Nazmi:
Боян,ako imash fakti po gore izloji gi da razberem,taka po sebe si e neuvajenie kym truda na Teo,ako se otricha neshto da se argumentirame s fakti ili poziciq,.nali :)

Marlboro:
Бившето име на Мусалла е Тангра.
sled idvaneto na osmanskata imperiq tozi vruh se kazva Mashallah-Musala

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version