Български > Помаци

SARNICA- krasota i nash narod tam!!!

<< < (22/30) > >>

alie:
da ot taq godina sa daje tova sa ve4e letnite ,proletnite minaha

Беглик:
Благодаря, Алие.

Беглик:
От 11 часа този четвъртък в град Сърница ще бъдат открити обновеният водопровод и пътната мрежа на града, съобщиха от общинския пресцентър. Те са изградени със средства на стойност 3 060 000 лв., отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Изграждането на водоснабдителната и пътната инфраструктура се прави с цел усвояване на туристическия потенциал и устойчивото развитие на град Сърница и региона.

В резултат на това са изградени и подменени 22 035 лин. метра от водопроводната мрежа и 320 метра от канализацията на града. Възстановени са 100 кв.м тротоарна настилка и 2 хил. лин. м бордюри, както и са обновени 21 000 кв.м асфалтова настилка.

11-месечният срок на изпълнение на ремонтните дейности е спазен и реконструираната водоснабдителна и пътна инфраструктура ще бъдат пуснати в експлоатация в срок.

Днес, кметът на община Велинград Иван Лебанов ще открие възстановения мост в с. Драгиново при ТМС, който бе разрушен от наводненията през август 2005 година. Строително-ремонтните работи са извършени със средства, осигурени от междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия и аварии към Министерския съвет. Стойността на помощта е в размер на 642 293 лв. 

GruYou:
Браво за хубавите снимки! Не съм минавал отдавна по тези места и бих го направил в много скоро време. Познавам районите на Доспат, Девин, Велинград, Гоце Делчев, бил съм и в толкова различните Източни Родопи и то много преди годините на демокрацията.
Останал съм с впечатлението на много симпатични и отзивчиви помаци, където и да съм отсядал.
А финансова помощ да се построи една чешма винаги бих оказал. Всеки построил една чешма е оставил нещо трайно след себе си, дал е смисъл на живота си.

pomag:
Дано да са оправили пътя от Сърница до Доспат на това райско кътче

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version