Български > Помаци

SARNICA- krasota i nash narod tam!!!

<< < (25/30) > >>

Nazmi:
Сърница е една красота на природата.
Хората и до днес са разделени между лукса и мизерията.
Отидете в събота и неделя е пълно с богаташи с джипове и мерцедеси дошли да се порадват на гостоприемството и красотата на природата.
През другото време хората едвам оцеляват с някоя работилничка за дървен материал,продажба на картофи,гъби....тежък поминък
Въпреки това и до днес има десетки млади хора който учат за Исляма и традициите ни се запазват.
               http://zar.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=55&photo_id=821&
http://zar.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=55&photo_id=822&

Adrenalin:
Що се отнася за китайците,те си кръщават имената на децата по следния начин....Щом се роди детето мъжа пуска една от металните тенджери на жена си по стъпалата на долу и какъвто звук се чуе така ще се казва новороденото.
А до колкото се отнася за Николай Славеев,до преди да влезе в "Пайнер" се казваше Шукри Якубов,след това си смени името.И до колкото си спомнам в Щатите когато беше незнам кой го е аплодирал най-много,но знам че поводът за да иде там беше откриването на българска църква....и той пя на нейното откриване.Валя Балканска която също е помакиня се е казвала...ще ви излъжа точно как беше,гледах я по телевизията в предаването на Слави Трифонов,но беше казала нещо от рода на Джамиле,ако не се лъжа.Известната певица от бивша Югославия Лепа Брена,която е родена в Сараево истинското име й е Фахрета Яхич,но всички я знаят като Лепа Брена.
Явно на Балканите е така,като си с арабско или турско име,леко те гледат подценително особено ако искаш да се изкачиш на върха,така че най-добре пускай тенджерата по стъпалата,то ще се чуе!

KaraIbrahim:
  Ами що да не пее човекът и за откриване на черква?Откриването на храм навсякъде по света е празник.И щом хората са поканили наше момче да им пее,това говори добре за него,а и за нас.А относно това какво име носи-не мисля,че е от особено значение.По-важно според мен е какво чувства в себе си.А аз току-що почувствах,че леко се отклоняваме от темата.

isa71:

--- Quote from: medo on March 12, 2010, 08:43 ---Що се отнася за китайците,те си кръщават имената на децата по следния начин....Щом се роди детето мъжа пуска една от металните тенджери на жена си по стъпалата на долу и какъвто звук се чуе така ще се казва новороденото.
А до колкото се отнася за Николай Славеев,до преди да влезе в "Пайнер" се казваше Шукри Якубов,след това си смени името.И до колкото си спомнам в Щатите когато беше незнам кой го е аплодирал най-много,но знам че поводът за да иде там беше откриването на българска църква....и той пя на нейното откриване.Валя Балканска която също е помакиня се е казвала...ще ви излъжа точно как беше,гледах я по телевизията в предаването на Слави Трифонов,но беше казала нещо от рода на Джамиле,ако не се лъжа.Известната певица от бивша Югославия Лепа Брена,която е родена в Сараево истинското име й е Фахрета Яхич,но всички я знаят като Лепа Брена.
Явно на Балканите е така,като си с арабско или турско име,леко те гледат подценително особено ако искаш да се изкачиш на върха,така че най-добре пускай тенджерата по стъпалата,то ще се чуе!

--- End quote ---

много е грозно ,когато човек се срамува от името ,дадено му от родителите,само и само да со изтокни в очите на другите.жалко за тях.

KaraIbrahim:
   Не мога да разбера как така реши,че човекът се срамува от името си?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version