Български > Кино и видео филми

"Mlogu dumash, mlogu plachesh" - филм за помаците в Гърция.

Pages: << < (11/14) > >>

Nazmi:

Chechlyia, ne ti li omryzna ti da opredelqsh horata i da obvinqvash Boqn che ni e vinoven za vyzroditelniq proces-edna bolka deto i az sym izjivql kato dete na 10 godini.Prestani molq te naistina da se zanimavash s Boqn,ne nalagai filosofiqta ti,tq si e tvoq,vseki ima pravo sam da preceni i se samoopredeli kato kakyv e.Nqkolko pyti ti pripomnqm da ne hulish samo Moderatori ili Boqn zapazi si go za sebe si.Az syshto sym iskren chovek.Dotuk s tebe,ti preceni za sebe si!   Сега за mustafa_b му благодарих днес за постинга му и по специално това..   

mustafa_b napisa...    "Лично за себе си мога да кажа, че съм мюсюлманин по вероизповедание, помак по култура и българин по националност. Какви са били моите деди, едва ли мога да докажа. По тези земи през миналите векове са странствали десетки племена и народи - все някой е оставил по нещо. Помашките фамилии - Бошнакови, Турчинови, Арнаутинови, Маджарови, Мъсърлии и прочие доказват, че сред нас има всякакви. И все пак, чувствам, че нямам никакво право да определям кой какъв е. Това би било кощунство!

Това, което ме обединява с останалите помаци, е религията и културата ни. Тези, които залагат на произхода са на много грешна позиция. Така е според моето скромно мнение."  Ето това е истината! Поздравление Мустафа.

PNK2003:

Във връзка с дискусията и като допълнение към предишния ми постинг се замислих над следното.  Право на всеки е да се самоопределя, както и непрекосновено негово право е да изповядва религия, каквато той намери за добре.  Какво става в случай, че помак-мюсюлманин си смени религията - от ислям да премине към християнство или будизъм (или каквато и да е друга религия)?   

Chechliya:

Пасков, в тоя форум съм пуснал една купчина материали. Последните бяха по твоя заявка до колкото си спомням. Когато вие говорите за произхода на помаците (имам предвид за разпространението на исляма сред тях), винаги ги премълчавате тези моменти. Казвате, че онези изфабрикувани документи били истински, но когато се пусне материал, подобен на този на Али Еминов, тогава мълчите. Да Пасков, когато фактите говорят, вие мълчите. За каква дискусия да говорим тогава.

Назми, ти четеш като евреин, с извинения: 1. никъде не съм налагал самоопределение на Боян и 2. никъде не съм казвал, че той е отговорен за Възродителния процес, а ти ме изкара, че съм ги казвал тези неща. Защо си кривиш езика за моя сметка?

Nazmi:

--- Quote from: Chechliya on February 06, 2009, 09:19 ---Пасков, в тоя форум съм пуснал една купчина материали. Последните бяха по твоя заявка до колкото си спомням. Когато вие говорите за произхода на помаците (имам предвид за разпространението на исляма сред тях), винаги ги премълчавате тези моменти. Казвате, че онези изфабрикувани документи били истински, но когато се пусне материал, подобен на този на Али Еминов, тогава мълчите. Да Пасков, когато фактите говорят, вие мълчите. За каква дискусия да говорим тогава.

Назми, ти четеш като евреин, с извинения: 1. никъде не съм налагал самоопределение на Боян и 2. никъде не съм казвал, че той е отговорен за Възродителния процес, а ти ме изкара, че съм ги казвал тези неща. Защо си кривиш езика за моя сметка?

--- End quote ---
   Наапротив Chechlyia,ти определи Боян като "антипомак",ти си позволи да определяш тук хората,виж си постингите по горе. Или помниш ден за ден!Аз не съм"евреин" и не чета като такъв!!! Прекалено много те търпим с твоята философия ти да определяш другите,остави това на тях или на нас самите!!!Това го приеми като последно предупреждение към теб за провокативните ти постинги към съфорумници и Модераторите!.Сайта не ти харесва,Админите са аматиори,Боян е антипомак,хайде стига!!!

Chechliya:

Ами пък вие не ме търпете. Изхвърлете ме както стана със Snake и Метката. Тогава ще ви остане само Хюсеин Мехмед за отстраняване. Политиката ви е страхотна, признавам си - правим помашки форум за пред ЕС да не излезе, че помаците нямат права, натъпкваме го с ченгета и прокужаме всички, които знаят нещо "неконвенционално" за историята на помаците. Планът ви работи добре. Знаеш ли, аз не съм си умрял за този форум. Тук повече давам, отколкото вземам. Ако вие не искате да вземате и да разпространявате сред другите помаци, не сте единствените, които можете да го направите. Интернет дава без брой много възможности за разпространяване на информация.

Pages: << < (11/14) > >>

Go to full version