Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (26/126) > >>

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: subigi kurt on October 08, 2011, 14:57 ---През 1970 г. БГ е 8 милиона а Турция  - 30.
Сега ТР е 75 мил. а БГ пак има няма 8 а би трябвало да е 20 милиона.  :Д
Тази разлика  от къде иле иде? Май пак ще кажете че турци и помаци са ви клали.  ;) Тази разлика е само за 40 г. Ами преди?
Тези 6 м. купчини се доказа че са плод на фантазия и измишльотини и именно поради това не се позволява да се разгледа митът Батак.
Дерзайте тогава докато не изчезнете от историята а тя е безпощадна към подобни народи.

--- End quote ---
Иска ви се да е мит:) Само че всичко е документирано и ако си направите труда, ще прочетете и ще се образовате. И Батак е само едно от кланетата.
Не искам да се връщам в миналото. Искам да гледам само напред. Но това са били реално случили се неща и не може някой, с когото искам да съм приятел и съгражданин, да ми каже че се гордее с безумни зверства. Все едно германците да се гордеят със газовите камери. АЗ НЕ СЕ ГОРДЕЯ С ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС! Разбирате ли разликата. И от двете страни е имало мъка, но ние не сме горди със стореното от нас. Ние съжаляваме за стореното...
Расате ви обясни перфектно за демографските проблеми. Няма да го повтарям. Вие ако щете го приемайте, ако щете не го приемайте. Вече не ме интересува. Ибрахим показа истинското лице на проблемите. Направете му монумент на гордите сатрапи на Батак. Със набучените бебета по коловете. Да прави чествания и да се гордее....

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: Kaplan on October 08, 2011, 15:34 ---Stanislave подлъгах се в началото със мнението си за теб. Ако аз съм преувеличил 1 път, то ти преувеличаваш 100 пъти! Явно и ти си един от болните мозъци които са на мнението на СИДЕРОФ че ако нямаше османската империя България щеше да бъде 100 милиона.  А не осъзнаваш че по времето на османското присъствие българите са най-многолюдният етнос на Балканите - смешен си!!
 Вече 100 и кусур години няма османци по болгарската земя, Защо вместо да се увеличавате се топите с 600 000 души за 10 години???

--- End quote ---
Не съм аз смешния.... Ще мине време - ще осъзнаете някой неща. Безнадеждно е да се занимаваме. Стигнем ли до историята и започват проблемите и караниците....
Направи си труда да видиш какво е населението на Западна и Източна Европа преди и след Османското нахлуване. Защо Българите нямахме ренесанс? Защо нямахме Велики Географски Открития? Защо? Защо ни бе отнета възможността да се развиваме заедно с цивилизованата част на Европа? Няма значение...Не искам да ми отговаряте. 
Между другото: Във вашите семейства как са ви възпитавали в отношението ви към християните или както вие ни наричате "българи"? Имам усещането че сте възпитавани да изпитвате снизхождение , презрение и ненавист. Съжалявам, но такова впечатление оставяте в мен!

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: ibrahim65 on October 06, 2011, 22:33 ---Господин Stanislav Stoianov не ми пука за циганирията ама изобщо ако ще да ги правят сапун повярваими и аз ще помагам това са бацили микроби няма какво да се правим на демократи вече България се задушава от този проблем аз по рано побликувах че за тази паплач трябват не дрогирани ломпирани индивиди защото и те са бацили а ЗАКОНИ да специялни ЗАКОНИ  и дадох за пример Турция със кюрдите ако нямаше тези железни закони одавна Турция щеше да се разпадне.
Но вече ми писна тук не е за цигани а за ПОМАЦИ нали нека да говорим за тяхната колтура бит и традици.
Иначе не само на теб не тие било ясно за нас на Предяла имаше една голяма завеса и затъмняваше всичко свързано с нас ПОМАЦИТЕ.
Трябваше да не се знае нищо за нас тогава да се появи някакъв ПОМАК или някакъв хабер за нас беше чудо да не говорим за чуждестраната преса това беше невъзможно ние бяхме невидими.
Но на Българите им е известно за нас ПОМАЦИТЕ от времето на Батак тогава са яли попарата от нас и до сега я помнят.

--- End quote ---
Последното изречение на този цитат на Ибрахим ми подпали главата. Може да съм емоционален, но вие преценете дали е достойно неговото изказване.

Kaplan:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on October 09, 2011, 16:28 ---Не съм аз смешния.... Ще мине време - ще осъзнаете някой неща. Безнадеждно е да се занимаваме. Стигнем ли до историята и започват проблемите и караниците....
Направи си труда да видиш какво е населението на Западна и Източна Европа преди и след Османското нахлуване. Защо Българите нямахме ренесанс? Защо нямахме Велики Географски Открития? Защо? Защо ни бе отнета възможността да се развиваме заедно с цивилизованата част на Европа? Няма значение...Не искам да ми отговаряте. 
Между другото: Във вашите семейства как са ви възпитавали в отношението ви към християните или както вие ни наричате "българи"? Имам усещането че сте възпитавани да изпитвате снизхождение , презрение и ненавист. Съжалявам, но такова впечатление оставяте в мен!

--- End quote ---

Какъв Ренесанс бе приятелю, какви географски открития, какви 5 леваааа брее  ;D Та какво сме щяли да откриваме изгубени острови в Черно море  :D :D или незнайни континенти в река струма  8) 

ibrahim65:
 Stanislav Stoianov като имаш мозък коментираи хаде да те видя хаде.

Има неща за който не може да се мълчи има неща който трябва да се нарекът с собствените им имена има неща пред който не можиш да си затваряш очите или ушите защото ставаш съпричастник.
-Случвало ли ви се е да проклинаш някого и да не съжеляваш за това.
-Случвало ли ви се е няква мисъл да не ви напуска и да не ви дава мирът с месеци.
-Случвало ли ви се е  пред нещо думите да избледняват а мисълта да замръзва.
-Случвало ли ви се е да гледаш нещо с часове и да не можиш да направиш нищо.
-Случвало ли ви се е една снимка да ви говори с часове с нейните нюанси да заклеймява случилото се в теб че да замръзва мисълта ти.
Знам че историята се пише от хора знам че се отвращавам от историята защото историята се повтаря знам че има хора който се гордейят с историята си колкото и да е отвратителна тя.
Що за хора са тези който са са възползвали от безсилието на другия да налагат себе си да възраждат да преобщават но когато са бесилни да казват че сме братя ПОМАЦИТЕ на такива им казват много простичко от Аллах да им дойде.
 За съжеление и аз тук не мога да кажа какво мисля за тях но мисля че Аллах им е достатъчен и че историята не се пише само от тях.

Като гледам тази снимка се отвращавам в пълният смисъл на думата.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Baptizing_the_village_of_Devin.jpg/800px-Baptizing_the_village_of_Devin.jpg

На мюсюлманите не е дадено да проклинат но аз със всичката си ненавес проклинам испълнителите и за случилото се и не съжелявам за това.

http://img59.imageshack.us/img59/1598/800pxbaptizingthevillag.jpg

Като гледам тази снимка та си мисля за думата ГЯУР може би е имало причина да се измисли.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Tano_Nikolov_cheta.jpg

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version