Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (28/126) > >>

Hat:

--- Quote from: fotakiev on October 11, 2011, 14:28 ---От много време не бях поглеждал сайта и с този пост виждам,че нещата не са се променили изобщо.

--- End quote ---
За голяма радост на много хора сайтат успя да запази типично помашкият си облик и не се отклони от трьнливият пьт по който е поел.Многото провокации,обиди и клевети по наш адрес  ни направиха по силни и единни.

Subeyi Kurt:

2. П. Нужно ли е да са изгорят градовете: Одрин, Пловдив и Т. Пазарджик?
О. Да, трябва да са изгорят.

10. П. Какво поведение трябва да държим към ония турци от смесените села, които са съпротивят на нашите желания?

О. Клане и съвършено разорявание на техните жилища.

11. П. Как трябва да са отнесем с турското население в селата?

О. Въстаниците, без да губят време, тряба да ги нападнат и чрез огън и меч да ги накарат да стоят мирни.
___________________________________________________________________________________________________________

A sega de!!!  ;D  Znachi zverove ima navsyakade i nyama zashto da gi tyrsite po Barutin ili nadrugade. ;) Kakvoto se povikalo takova se i obadilo

fotakiev:

--- Quote from: Hat on October 11, 2011, 14:56 ---За голяма радост на много хора сайтат успя да запази типично помашкият си облик и не се отклони от трьнливият пьт по който е поел.Многото провокации,обиди и клевети по наш адрес  ни направиха по силни и единни.

--- End quote ---

За голямя радост сайта е запазил типичният помашки облик за теб с тези думи,модераторе?!

--- Quote from: ibrahim65 on October 09, 2011, 19:14 ---Но на Българите им е известно за нас ПОМАЦИТЕ от времето на Батак тогава са яли попарата от нас и до сега я помнят.

--- End quote ---

А това ли е помашкият дух и облик,модераторе,който не се отклонява от трънливият път?!

--- Quote from: ibrahim65 on October 09, 2011, 19:14 ---  Да БРАТКО мой аз се ГОРДЕИЯ с батак защо ли защото тогава за пръв път вашата история споменава за ПОМАЦИТЕ 

--- End quote ---

А многото провокации обиди и клевети са причина много хора да сте силни и единни в това?!

--- Quote from: ibrahim65 on October 09, 2011, 19:14 ---Като гледам тази снимка та си мисля за думата ГЯУР може би е имало причина да се измисли.

--- End quote ---

И после в сайта нямало сепаратисти и радикалисти!

Много жалко,наистина!

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: Kaplan on October 09, 2011, 18:20 ---Какъв Ренесанс бе приятелю, какви географски открития, какви 5 леваааа брее  ;D Та какво сме щяли да откриваме изгубени острови в Черно море  :D :D или незнайни континенти в река струма  8) 

Ох човеко....  Ти не живееш ли в тази страна? Не се ли смяташ за част от тази нация? Айде няма да те моля да се смяташ за част от народа.  Защо се самопринизяваш, принизявайки положителния принос на България за Европа?
1. Световно признат е факта, че след падането на развитите изтончоевропейски царства ( Византия, България, Сърбия, Унгария) аристокрацията и интелигенцията която не е изклана, бяга в Западна Европа и Русия. По този начин дава тласък на развитието на тамошните народи. Неслучайно вековете в които тук културата и познанието процъфтяват, са наречени в Западна Европа "тъмните векове". Защото при тях е доминирала църквата и не е позволявала развитието на науката и приложните изкуства.  В средните векове Източна Европа е била по развита и цивилизована от Западна Европа. Идването на османците унищожава всичко което е градено стотици години. Световно известен е факта, че фреските примерно в Боянската църква ( една от малкото останали неизгорени) предшестващи Джото, разчупват византийския канон и носят белезите на ренесансова творба. Това е 100 години преди Джото! Това достатъчно ли ти е за ренесанса?
2. Българското царство е имало излаз на Бяло море! Това достатъчно ли ти е за мореплаването????
--- End quote ---

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: ibrahim65 on October 09, 2011, 19:14 --- Stanislav Stoianov като имаш мозък коментираи хаде да те видя хаде.

Има неща за който не може да се мълчи има неща който трябва да се нарекът с собствените им имена има неща пред който не можиш да си затваряш очите или ушите защото ставаш съпричастник.
-Случвало ли ви се е да проклинаш някого и да не съжеляваш за това.
-Случвало ли ви се е няква мисъл да не ви напуска и да не ви дава мирът с месеци.
-Случвало ли ви се е  пред нещо думите да избледняват а мисълта да замръзва.
-Случвало ли ви се е да гледаш нещо с часове и да не можиш да направиш нищо.
-Случвало ли ви се е една снимка да ви говори с часове с нейните нюанси да заклеймява случилото се в теб че да замръзва мисълта ти.
Знам че историята се пише от хора знам че се отвращавам от историята защото историята се повтаря знам че има хора който се гордейят с историята си колкото и да е отвратителна тя.
Що за хора са тези който са са възползвали от безсилието на другия да налагат себе си да възраждат да преобщават но когато са бесилни да казват че сме братя ПОМАЦИТЕ на такива им казват много простичко от Аллах да им дойде.
 За съжеление и аз тук не мога да кажа какво мисля за тях но мисля че Аллах им е достатъчен и че историята не се пише само от тях.

Като гледам тази снимка се отвращавам в пълният смисъл на думата.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Baptizing_the_village_of_Devin.jpg/800px-Baptizing_the_village_of_Devin.jpg

На мюсюлманите не е дадено да проклинат но аз със всичката си ненавес проклинам испълнителите и за случилото се и не съжелявам за това.

http://img59.imageshack.us/img59/1598/800pxbaptizingthevillag.jpg

Като гледам тази снимка та си мисля за думата ГЯУР може би е имало причина да се измисли.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Tano_Nikolov_cheta.jpg

--- End quote ---

Ти не си в ред....  И ти ме съветваш да не живея с миналото. какво има на тези снимки че да се фрапирам и отвращавам? Нито има някой заклан, нито убит. Снимка на документиран факт от историята на България. Факт от който българите християни днес се срамуват. Макар че е дело на ком партията и са участвали немалко турци и помаци от КДС. Тоест обикниовенния народ не е имал думата да подкрепи или отхвърли тези начинания. Имаше режим и диктатура! Всъщност кого обвиняваш за възродителния процес???
Случвали са ми се всички неща които емоционално описваш. И какво от това? Мога ли да променя историята? Не мога....  Аз да вадя ли гравюри и рисунки на изклани български християни? Защото са много по фрапиращи от твоите снимки. Добре че е нямало фотоапарати тогава. Да вадя ли гравюри на чуждестранни художници за насилственото ислямизиране на български християни? Ако трябва да сме като малките деца: Кой първи започна, а? ....  Само че ако имаше снимки , щяха да са в пъти по брутални. Който не иска чалма, секат му главата или го разчленяват с коне.
Ако на теб ти харесва думата ГЯУР, то трябва ли аз да си харесам обидна дума и за теб?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version