Български > Дискусии
Батак - мит или реалност ?!?
Stanislav Stoianov:
--- Quote from: Kaplan on October 11, 2011, 19:13 ---Точно след завладяването на заемите от тр аристокрацията приема исляма за да запази имотите и състоянието си.
А по времето на нашествието БГ е разпокъсана на няколко малки държави враждуващи между себе си. Това не е било никаква основа за бъдещ разцвет или "Велики географски открития" самото ти твърдение е смешно. Какъв флот е имала България... Ако не са били османците в това си положение България е била в опасност от други държави. Просто така са се стекли историческите обстоятелства. Разберете го НАЙ ПОСЛЕ.
България не е била единна централизирана държава! Териториите и на запад - югозапад една по една били завземани от Сръбското царство на Душан.
За Фокаиев, не изваждай думи и изрази от контекста за да изопачаваш истината
--- End quote ---
Тази аристокрация , която е останал жива след погромите. Недей неглижира. Има документи! Знае се колко са избити и къде.
Националните държави в Западна Европа се появяват едва в 18-19 век. Преди това са градове държави, временни търговски образувания и много но малки държавици, подчинени на определени благородници. Я виж една карта на средновековна европа. Виж днешна Италия на колко държавички е била. Виж Испания. Виж Германия. Второто българско царство просто е било в крак с процесите на разпокъсване в цяла Европа. И падането на България става с помоща на Византия и Сърбия. Не си мислете че турците са били толкова печени че сами да бият българите. Прочетете за битката при Никопол, където обезглавяват Иван Шишман. Прочетете кой обръща хода на битката. Българите са надделявали! България е била разпокъсана и е щяла ( може би) да попадне във владенията на някоя западноевропейска империя. Нотова е 1000 пъти за предпочитане отколкото завладяването и от османците - диваци с коренно различна и враждебна култура и религия! Я виж как изглежда Унгария, Хърватска и Словения, които са били под властта на Австрийската империя и виж България и Гърция които са били под властта на османците. Ние сме като долнопробно село в сравнение с тях. Архитектура, култура и прочие. Горещо съжалявам че са ни завладяли османците а не австрийците! Стефан ДУшан е наполовина българин. Майка му е сестрата на Смилец! Отношенията със Сърбия преди идването на османците са били добри.
Приемаш ми примера със Италия и Испания нали? Може една държава да е разпокъсана, но да е состатъчно културна и цивилизована да се развива. А не като Османската империя. Пъкъл и преизподня на народите в нея! Говоря примерно за Венеция, Генуя, Флоренция и т.н. Флот са имали , нали...:)
Приятелю, май ти трябва да разбереш някой неща вече. Но дявола чете евангелието както на него му изнася....
ibrahim65:
Stanislav Stoianov много ли си умен или така си мислиш надраскал си някой работи повечето бяха патриотрични преличат на националистически но не се притесняваи всичко е наред.
Едно време си мечтаех за собствена държава очертавах и границите измислях и име като Помакистан или Балканска Република и т.н. Но сега взе да ми харесва шяла България да защо не времето работи за нас руйм се като пчелички нали някой се топи ама някой се руй.
А та според твойте драскотини се вижда че има ПОМАШКА етност ама ако се признае а това според теб е невъзможно щяло да се наруши сигурнустът на държавата вай вай вай как го съчини било ти е доста трудно.
Интересни неща се случват имаш право да се само-определиш ама само както ни е кажим както на нас изнася циганите имат по голямо право от нас ПОМАЦИТЕ нали нали.
Абе кардеш казваш ми слез от баира и се занимаваи с политика абе пак няма да ти уидиса да знаеш турците направиша ДПС абе ще ги изедете живи тези хора пишман са хиляда пъти защо са са захванали с политика.
Аз на теб ще ти предложа друго ти излезни малко от това панелно апартаменче и се разкарай не на далече а до Турция и виш как там са признали цели 19 националности и Турция си е цяла бе кардеш цяла ама има Д-Е-М-О-К-Р-А-Ц-И-Я бе кардеш.
И когато лепиш епитети и етикете помисли малко кардеш.
Stanislav Stoianov:
--- Quote from: ibrahim65 on October 12, 2011, 00:28 --- Stanislav Stoianov много ли си умен или така си мислиш надраскал си някой работи повечето бяха патриотрични преличат на националистически но не се притесняваи всичко е наред.
Едно време си мечтаех за собствена държава очертавах и границите измислях и име като Помакистан или Балканска Република и т.н. Но сега взе да ми харесва шяла България да защо не времето работи за нас руйм се като пчелички нали някой се топи ама някой се руй.
А та според твойте драскотини се вижда че има ПОМАШКА етност ама ако се признае а това според теб е невъзможно щяло да се наруши сигурнустът на държавата вай вай вай как го съчини било ти е доста трудно.
Интересни неща се случват имаш право да се само-определиш ама само както ни е кажим както на нас изнася циганите имат по голямо право от нас ПОМАЦИТЕ нали нали.
Абе кардеш казваш ми слез от баира и се занимаваи с политика абе пак няма да ти уидиса да знаеш турците направиша ДПС абе ще ги изедете живи тези хора пишман са хиляда пъти защо са са захванали с политика.
Аз на теб ще ти предложа друго ти излезни малко от това панелно апартаменче и се разкарай не на далече а до Турция и виш как там са признали цели 19 националности и Турция си е цяла бе кардеш цяла ама има Д-Е-М-О-К-Р-А-Ц-И-Я бе кардеш.
И когато лепиш епитети и етикете помисли малко кардеш.
--- End quote ---
Само с мечтите ще си останеш провокаторче.... Граници можеш да чертаеш само на двора или нивата си. Странно как човек с толкова лош правопис, ми внушава че съм нискоинтелигентен?! И аз не съм цвете, особенно когато пиша бързо в интернет, но ти си доста зле.
Кой се рои? Роят се циганите. Българите , турците и помаците са с отрицателен прираст. Циганите които се пишат за турци, просто не са турци!
Циганите в днешната конюнктура на държавата имат повече права от всички! Изтървани са.
Има разлика от това да създадеш етническа партия или да си в партия , в която всеки който има качества , може да членува и да гради кариера. Без значение на етноса. Помашка партия - лошо и недемократично! Партия в която членуват българи християни, българи мюсюлмани ( помаци), турци, цигани, арменци и др. - добро и демократично решение.
Турция е най-лошия пример за демокрация. Там всеки етнос има проблеми. Особенно кюрдите. Може да вземем пример от Турция и всеки в България да е със славянско име. Защото в Турция, който иска да е гражданин на републиката, трябва си смени името. Това познато ли ви е? В "демократична" Турция е легализиран възродителния процес. Тоест - аз ако искам турско гражданство, трябва да си променя името си от българско на турско. Това сте го дискутирали и на този сайт! Все още ли искаш да вземем пример от Турция???
Турция е цяла защото САЩ я държат цяла. Ако Турция стъпи накриво, ще я разпарчедисат, както направиха с Югославия. Веднага отделят Кюрдистан, който е 1/3 от Турция!
Слез от баира и се поинтересувай малко от живия живот. Недей черта граници, че току виж си се озовал на кафе в ДАНС:)))
Kaplan:
--- Quote from: Stanislav Stoianov on October 11, 2011, 23:51 ---Тази аристокрация , която е останал жива след погромите. Недей неглижира. Има документи! Знае се колко са избити и къде.
Националните държави в Западна Европа се появяват едва в 18-19 век. Преди това са градове държави, временни търговски образувания и много но малки държавици, подчинени на определени благородници. Я виж една карта на средновековна европа. Виж днешна Италия на колко държавички е била. Виж Испания. Виж Германия. Второто българско царство просто е било в крак с процесите на разпокъсване в цяла Европа. И падането на България става с помоща на Византия и Сърбия. Не си мислете че турците са били толкова печени че сами да бият българите. Прочетете за битката при Никопол, където обезглавяват Иван Шишман. Прочетете кой обръща хода на битката. Българите са надделявали! България е била разпокъсана и е щяла ( може би) да попадне във владенията на някоя западноевропейска империя. Нотова е 1000 пъти за предпочитане отколкото завладяването и от османците - диваци с коренно различна и враждебна култура и религия! Я виж как изглежда Унгария, Хърватска и Словения, които са били под властта на Австрийската империя и виж България и Гърция които са били под властта на османците. Ние сме като долнопробно село в сравнение с тях. Архитектура, култура и прочие. Горещо съжалявам че са ни завладяли османците а не австрийците! Стефан ДУшан е наполовина българин. Майка му е сестрата на Смилец! Отношенията със Сърбия преди идването на османците са били добри.
Приемаш ми примера със Италия и Испания нали? Може една държава да е разпокъсана, но да е состатъчно културна и цивилизована да се развива. А не като Османската империя. Пъкъл и преизподня на народите в нея! Говоря примерно за Венеция, Генуя, Флоренция и т.н. Флот са имали , нали...:)
Приятелю, май ти трябва да разбереш някой неща вече. Но дявола чете евангелието както на него му изнася....
--- End quote ---
Човече ти изобщо не си добре, това че живота ни в България е скапан не ти е виновна Т Ю Р К И Й Е , държиш се параноично приятелююююю!!!
Сами сме си виновни за състоянието на родината ни. САМИИИИ. Слаба нация сме, нямаме никаква култура. Висша цел за нас е да прее**м някого... не мислим за другия. Ние всички българи част от българската нация мислим само за себе си. Не мислим за нищо друго. Смещен си, глупав си, наивен сиии сто пъти ще ти го напиша щом наистина си мислиш че тази държава (на която вече няма да й пиша името щото ми писна всичко свързано с живота ни да ГО въртите около това име!!!) е виновна за нашата МИЗЕРИЯ. Живеем в такава държава ЗАЩОТО всички сме от ЕДИН дол дренки!!! Ти си тъъъъъъъъъъъъъъъп бе скъпи приятелю! Аз не те познавам не знам на кого отправям тези думи но моля те не се обиждай!!! Просто последният ти пост е супер смешен и наивен и незнаммммм какво да кажаа!!!! Това че цялата нация сме тъпи "манерки" ни прави да живеем в слаба държава. И не искам да казвам че името на тази държава е БЪЛГАРИЯ защото намен лично сърцето не ми дава да говоря лоши неща за самото име (България), но държавата ни е скапана заради нас!!! НЕ знам колко пъти вече пиша това.
Погледни България по времето на Ст. Стамболов и Борис ІІІ - стопанско чудо на балканите! За каква Хърватия за каква Словения ми говориш камо ли пък за Гърция! Ти живееш в някакъв измислен свят!
Поздрави и остани си със здраве. Не приемай думите ми лично!
Stanislav Stoianov:
--- Quote from: Kaplan on October 12, 2011, 13:37 ---Човече ти изобщо не си добре, това че живота ни в България е скапан не ти е виновна Т Ю Р К И Й Е , държиш се параноично приятелююююю!!!
Сами сме си виновни за състоянието на родината ни. САМИИИИ. Слаба нация сме, нямаме никаква култура. Висша цел за нас е да прее**м някого... не мислим за другия. Ние всички българи част от българската нация мислим само за себе си. Не мислим за нищо друго. Смещен си, глупав си, наивен сиии сто пъти ще ти го напиша щом наистина си мислиш че тази държава (на която вече няма да й пиша името щото ми писна всичко свързано с живота ни да ГО въртите около това име!!!) е виновна за нашата МИЗЕРИЯ. Живеем в такава държава ЗАЩОТО всички сме от ЕДИН дол дренки!!! Ти си тъъъъъъъъъъъъъъъп бе скъпи приятелю! Аз не те познавам не знам на кого отправям тези думи но моля те не се обиждай!!! Просто последният ти пост е супер смешен и наивен и незнаммммм какво да кажаа!!!! Това че цялата нация сме тъпи "манерки" ни прави да живеем в слаба държава. И не искам да казвам че името на тази държава е БЪЛГАРИЯ защото намен лично сърцето не ми дава да говоря лоши неща за самото име (България), но държавата ни е скапана заради нас!!! НЕ знам колко пъти вече пиша това.
Погледни България по времето на Ст. Стамболов и Борис ІІІ - стопанско чудо на балканите! За каква Хърватия за каква Словения ми говориш камо ли пък за Гърция! Ти живееш в някакъв измислен свят!
Поздрави и остани си със здраве. Не приемай думите ми лично!
--- End quote ---
Охули не , обрули ме мъжката и искаш да не се сърдя... Ок, няма да се сърдя. Само заради теб.
Пак както винаги говорим за различни неща.
Умни ми приятелю.... аз не говоря за моментното състояние на нацията. Аз разсъждавам по глобално върху възможностите на страната ни в исторически аспект. Ти не знаеш ли че всичко в този живот е циклично. Всяка нация има пикове и падове. Всяка нация има златни векове и тъмни векове. Ние 20 години сме в поредния цикъл на падение. След това ще следва развитие и благоденствие. След това всичко пак ще се повтори. Ако трябва да погледна историята на България, имали сме 30-40 години на разпад на държавата след Омуртаг. изредили са се десетина царе за по няколко години. След това идва Крум и получаваме златния си век при Борис и Симеон. След това пак долу. След това златен век при Иван Асен II, след това 500 години гипс. След което Стамболов и Батенберг, след това национални катастрофи. Идва комунизма, имаме отново прогрес при Вълко Червенков и Бай Тошо. Сега пак сме на дъното.
Защо си плюеш народа не мога да разбера.... В момента се превръщаме в западноевропейски модел общество. Я питай някой англичанин, харесва ли му сега в Англия? Тинейджърите са изтървани. Бият полицаи, палят, громят. Нискообразовани.... Огоромен е там процента на нискообразованите хора. Ние се сравняваме с нашето образование през тоталитарния строй. Да , процента на образовани хора беше огромен. Но това остана в миналото. Светът се промени. Навлязоха IT технологиите. Децата се интересуват вече от други неща и не ги вълнува много ученето. Всеки у нас ще се развие в някаква област доклкото може и ще разбира само от нея. Така е назапад. Тук всеки разбираше от всичко, но вече няма да е така. Тук в България е добре! Спокойно е. Може да не сме много богати, но лека полека се движим напред. В Лондон , моите приятели ги е страх да излезнат след 9 часа вечерта. Само боеве, кражби и изнасилвания по улиците!
Елементарен въпрос: Според теб, при кой завоевател бихме се развили по добре - Османската империя или Австроунгарската империя? Кой би ни наложил по европейски манталитет? Справка: Сравни Хърватска с България.....
И още един въпрос: Но искам безпристрастен отговор: Народът по нашите географски ширини нямаше ли да просперира в пъти повече, ако не беше поробен от Османската империя?....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version