Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (40/126) > >>

С.Д.:

Колега Rasate, аз дори не се смея вече на Вашите писания, а напротив - става ми тъжно за Вас!
  Населението, няколко месеца преди обявяването на Княжество България, е било точно 50% мюсюлманско и 50% християнско, именно върху земите на бъдещото Княжество, колега. Това е една от причините, за геноцида върху мюсюлманите, независимо от етническото им самосъзнание, извършен в хода на Руско-турската война! Не ме съветвайте мен да чета демография, а Вие се запознайте с нея, но не от руски източници, все пак. Прочетете, казах Ви, и за управлението на Бурмов и неговите мерки против обезлюдяването на Княжеството! Но не четете от историята за 8-ми клас ;) Само така ще разберете, че почти половината от населението, решава да се изсели в Османската империя ;).
  Имате ли представа, какво е това Тъмръшка република? Според Вас, тя християнска ли е била?!
  Какви са тези данни и скали за населението, колега? Нима не виждате, че сам се опровергавате с това? Къде са Вашите 5 милиона турци в Османската империя през 1911 г.? ;) Изчислете и жертвите на Османската империя в Първата световна война и т.н. Също и кога се присъединява санджака Александрета към Република Турция! Обяснявам Ви като на малко дете, но все повече ме уморявате ;)
  Никак не е достойно от Ваша страна, колега, да говорите за "финансови" облаги. Държите се като типичен "пост-демократичен" българин, на който само пари са му в главата! Както виждате, аз съм споменал името си, проверете в Гугъл и някои неща ще Ви се изяснят. Твърде жалко е, че повечето от днешните българи, мислят само за пари!

Успех!

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Rasate on October 15, 2011, 21:24 ---
Колко са велики Османците-включват се последни във войната,когато вече е ясно,че българите ще загубят. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Поздрави

--- End quote ---

Rasate, като сте били толкова юнаци защо сте чакали Сърбите, Гърците, Македонците, Черногорците и тем подобните сите балканджии да се обедините срещу империята. По това време Османският посланик в София посещава крал Фердинант който е на лечение от ревнматизам и получава отговор '' Не виждаш ли в какво състояние съм, никак не ми е до война''. Така и рапортува до Истанбул. Правителството в Истанбул не очаква да има война. Признава се за разузнавателна слабост по това време. Не си писал и за войната с Италия-1911-1912 и битките в либия, Адриатическо Море, при Островите в Егейско Море, и Дарданелите ( Çанаккале). Обстановката в Албания!? Колерата в империята. Иттихат ве Терраки Цемийети (младотурците ) са също против империята и искат национална дйржава а не империя. Правят преврат в Истанбул, убиват министъра на отбраната.1913 !!!
Външният министър на Русия убеждава Сърбия и БГ да сключат пакт помежду си. Вилхелм II убеждава Гърция да се включи в този пакт. Русия обещава разноските по войната на Чернагора ;Д   Армията на сите балканци барабар со гърците на колко ли е възлизала?  Губещите от войната са Османлиите и българите. Българите са били подлъгани от Русия. Империята губи Манастир, Скопие, Солун, Куманово. Гърците правят голям погром срещу евреите и мусулманите в Солун.
Целта на Русия е била да оформи балкански блок срещу Германия и Австрия а вие си мислите че сте имали своя дума в разпределението на региона. Блажени са вярващите  ;D

С.Д.:

Rasate, обясних Ви, че освен историк, аз съм и географ ;). Как, според Вас, се осъществява "бързото" преглеждане на османските архиви в България, след което и тяхното изгаряне? Изчислете разстоянието между Истанбул и Побит камък, както и времето на престоя на тези архиви в България - от 1934 до 1936 г.! Две години е "кратко време", според Вас? И защо не са върнати архивите в Турция, след като е отправена специална нота до българското правителство с такова искане?! Защо са били изгорени, не ВЪРНАТИ?

Успех!

Stanislav Stoianov:
Господин Динков, ако българските учени имат волята да седнат на една маса и да се разберат най-накрая каква всъщност ни е историята, то народът ни ще бъде освободен вече и духовно. Тежат ни тези предразсъдъци и продължават да ни разделят. България днес е реалност. Кой каква пропаганда е организирал и какво е фалшифицирал е без значение за днешна България. Значение е само за историята. Въпрос на национална сигурност и отговорност е , да се пипа внимателно. Предполагам, че цялата истина не може да се огласи , защото би могла да подкопае националното единство на българите. Какво би станало с пиринско , ако някъде наистина има неопровержим факт, че македонците не са българи? Какво би станало със западна България , ако някъде има неоспорим факт, че шопите са сръбска наордностна група? И така нататък... Незнам вече кое е полезно и кое не.... Надявам се че вие учените и политиците на България, сте достатъчно мъдри и отговорни, за да вземете правилното решение.
Вчера гледах дебатите за президент на България. Меглена Кунева, на която не симпатизирах, ми направи добро впечатление с изказване за Катуница и за единството на нацията като цяло. Тя каза, че единството на нацията е основен въпрос на националната сигурност. Всяко неглижиране и всяко допускане на ново разделение, без значение на признака, ще бъде нов повод за бъдеща национална НЕсигурност.....  Виждаме много примери за искуствени народи на балканите, родили се след много кръв и братоубийствени войни. Наблюдаваме Босна и Черна Гора. Те следват примера на Македония. Създават си и собствен език вече. Изобщо търси се максималното различие със съседния братски народ. Даже не е и братски. Един и същ е... Докога ще продължава това роене? Докато балканите се разделята на 40 държавички ? Ще се върнем в античността ли? Градове - държави.....  Защо не следваме примера на Германия, Италия и т.н.  Обедниение и единство. Естествено - силна държава. Хубаво нещо е демокрацията, но може ли някой да гарантира, че ако признаем македонци и помаци в България, това няма да доведе до бъдещо разделяне на страната ни? Аз мисля че няма кой да даде такава гаранция.....  Само погледнете бъдещата държава която се задава с пълна сила! Войводина..... 

KaraIbrahim:
  Станиславе,големият страх пречи на трезвото мислене.
Ако този страх е причината да не бъдат признати отделни,реално съществуващи небългарски етноси,то тогава наистина е жалко.Защото историята показва,че иманно непризнаването  на реалности води до войни и разпадане на държави.Примерът е в съседство.Даже по-зле  - оформят се едни градове-държавици,само и само да са отделно от държавата-майка,която е отказала да ги приеме като реално съществуващи субекти.
 Логиката е проста-ако бъдат признати помаци,македонци и прочие етноси,които реално съществуват,България няма да се разпадне.Защото държавата ще покаже зачитане интересите на ВСИЧКИ свои граждани.А тези граждани от своя страна най-после ще се почувстват такива.Е,кой разумен човек ще иска да не е гражданин на държава,която го зачита?
  А в противен случай:кому изобщо е нужна държава,която не уважава своите граждани?Единствено само на управляващите я,може би.   

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version