Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (51/126) > >>

daczo:
Subigi Kupt,благаря за поздрава.Хубав марш.На мен ми харесва за Осман паша.Хат, аз ценя  труда на Субиги Курт и също се помъчих.Не търсих български марш,да не помислите че съм реваншист.Поздрав. Любо , Братцы , Любо / Lubo Bratci Lubo -Boris Rubashkin

Svetlina:

--- Quote from: EvroPOMAK on October 25, 2011, 00:11 ---По помъчени помашки сведение, от все още неизвадените архиви на повърхността от сандъка на забравата, май, че по заповед на Ахмед Агата са убите не повече от 150 души в Батак-а и още толкова в НовоСелско, която пък по-реална цифра, съвсем не оневинява това негово действие, че е изпълнявал нечия заповед за да станат тези убийства повад за великото освобождение и всичко това за сметка на преди това извършените убийства и издевателства върху неговите по-големи деца отишли с мирна мисия там, да преговарят с убийците си ?!?  ::) ??? ::)
Та, мита и реалностите май, тепърва ще излазят на мегданья!!!  ??? 8) ???

--- End quote ---

О-о-о-оф! Не ти ли писна едно и също да лъжеш и плямпаш!

EvroPOMAK:

--- Quote from: Svetlina on October 26, 2011, 23:04 ---О-о-о-оф! Не ти ли писна едно и също да лъжеш и плямпаш!
--- End quote ---

Ехх, аман от исторически заблуди, фалшификати, нарционалистическа заядливост, заслепена нечетивност и неграмотност - пфьу !  >:(

ibrahim65:
Plevne Marşı

Subeyi Kurt:

--- Quote from: daczo on October 26, 2011, 22:53 ---Subigi Kupt,благаря за поздрава.Хубав марш.На мен ми харесва за Осман паша.Хат, аз ценя  труда на Субиги Курт и също се помъчих.Не търсих български марш,да не помислите че съм реваншист.Поздрав. Любо , Братцы , Любо / Lubo Bratci Lubo -Boris Rubashkin

--- End quote ---

dazco, На мен също ми харесва Осман Паша защото при обсадата е наредил всички провизии да се разпределят по равно на всички плевенчани без оглед на религия или етнос. Не се е предал въпреки числено превъзхождащата го руска армия защото е защитавал родината си и с право руснаците са му оказали почест прилягаща на един герой. Интересни са преписките му по време на обсадата с руския генерал с който преди това са били заедно във френската военна академия.
Интересно е също защо след като тези два народа са воювали най-много в историята сега за брак рускините най-много предпочитат турските младежи. Май че на българките им е промит мозъка та не се поучават от рускините, но аз вярвам че в скоро историческо време ще се последва примера на Иван Шишмана .    :) ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version