Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (54/126) > >>

Hat:

--- Quote from: jordanova on October 28, 2011, 11:18 ---Истината е ,че в Баташкото клане участват помаци, това се потвърждава в днешни дни, никога преди това не сме и знаели за това. Нима историците не са го знаели и защо са го прикрили?

--- End quote ---
Това,че ти не си знаела съвсем не значи,че другите т.е. историците не са го знаели те не само,че са знаели истината те просто са се постарали да го превърнат в "приказка" и опиум за нацията.

sultan selim:
Брей    батачени  невинни   жертви    а    тези  помашки  кервани   по    20-30   човека  които   са    изчезвали  безследно   какви   жертви  са   

jordanova:
Брей    батачени  невинни   жертви    а    тези  помашки  кервани   по    20-30   човека  които   са    изчезвали  безследно   какви   жертви  са 
Аз зададох въпрос, но вие не обърнахте внимание на него. Къде е властта? Защо властта не е гарантирала сигурността на хората, които пътуват ,за да търгуват? Истината е, че не може да се говори за държавност и доверие във властта. Тези, които са непривилигировани и онеправдани са си избивали натрупаната омраза към несправедливостта по един или друг начин, но защо потърпевшите не са искали съдействие от властта? За мен това, което е станало е станало, защото е назрял момента. Малко е трябвало, за да се отпуши духа от бутилката. Ако не се беше случило в момент, когато е имало кой да го разгласи, да се разнесе из цяла Европа, нямаше да има и много други събития.

sultan selim:
Кои  кво  търсил намерил,   ако  кмета     е  предал  въпросните   комити    работата  щеше  дае  друга  нямаше  да има   измислени    априлски  въстания   и   насилствено  потурчване

KaraIbrahim:

--- Quote from: jordanova on October 28, 2011, 13:46 ---Брей    батачени  невинни   жертви    а    тези  помашки  кервани   по    20-30   човека  които   са    изчезвали  безследно   какви   жертви  са 
Аз зададох въпрос, но вие не обърнахте внимание на него. Къде е властта? Защо властта не е гарантирала сигурността на хората, които пътуват ,за да търгуват? Истината е, че не може да се говори за държавност и доверие във властта. Тези, които са непривилигировани и онеправдани са си избивали натрупаната омраза към несправедливостта по един или друг начин, но защо потърпевшите не са искали съдействие от властта? За мен това, което е станало е станало, защото е назрял момента. Малко е трябвало, за да се отпуши духа от бутилката. Ако не се беше случило в момент, когато е имало кой да го разгласи, да се разнесе из цяла Европа, нямаше да има и много други събития.

--- End quote ---

Защо властта не е гарантирала сигурността на хората?
Добър въпрос.Като се замисли човек-и днешната власт трудно го прави.Имам предвид България,разбира се.И как мислите,че може да успее да я гарантира?Може би,следейки пътищата с помощта на сателит?
 Нека не забравяме времето,в което се случват събитията.Било е характерно със съвсем слаба комуникация,едно писмо е пътувало седмици някакви си 100 километра.А гората е била непроходима,още не се била пръкнала горската мафия  ;D.Как да бъдат изловени тези комити?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version