Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (60/126) > >>

daczo:
Не бъдете наивни.Русия на никого не е приятел.Когато зауважи че Турция наруши нейните имперски интиреси ще покажи какъв приятел имате.Войните били не че народите се ненавиждат,а за владеене на Кавказ,Константиннопол и Дарданелите.Българи и помаци имат 2  пътя.  1-както до сега.Всеки пиши своя история  и говори за своите притенсии. 2- двете страни признават че не са ангели и са направели много   лоши работи в името на бога.Двете страни да кажат извинявай и да почним нов живот.Двете големи вяри да не пречат,а да помогнат в засипване на рововите.Същото е между турци и българи.Аз не вярвам на втория път,защото сме подобни.Инаети ,глупави балкански субекти.За своя инат и фалшива гордост ще си виреем  така както до сега.От време на време  ще се избиваме и ще пишем историята на ненависта.Такова наследство ще наследят следващите поколения.Нека се колят и гърмят,а какво ,те да не са по-умни.Ще носят нашите балкански гени.Ще се радват от нещастието на съседа.Какво,нали сме всички старожитни.Наслидили сме траките и тяхната племенна организация.

jordanova:
Противопоставянето, омразата, ненавистта не са от историята, а от човешката глупост. Не може човек да се гордее с лошото или  да трупа омраза за случилото се, но може да осмисли и оцени случилото се, но за това е нужно да не се прикриват факти, защото ще засегнем някой.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Rasate on October 30, 2011, 16:25 ---Земята тук е плодородна и българите са трудолюбиви-например за по малко от век превръщат една пустиня-Бесарабия в градина.

Одруга страна всеки един народ желае да бъде свободен-там е проблемът-а и Османската империя е била деградираща империя,без иновации и предприемчивост.Ако не бяха нашите бели "турци" изселници от тук и наследникът и съвременна Турция нямаше да има по-добро бъдеще-а дали щеше и да съществува?!

Поздрави.

--- End quote ---

Щом като България и другите Балкански държави съществуват сега, анализат ти показва само туркофобия която лъха от всичките ти постинги. Расате не бери гайле за Турция, тя сега е в устремителен възход, мен ми е мъка за България защото изглежда че ще изчезне от географията и историята  ;)

Subeyi Kurt:
Всички форумци които коментират тази тема първо трябва да научат наизуст словата на Достоевски които добре показват как Руската Империя им е промивала мозъците  за да завладee балканите и босфора. От тук ясно можем да разберем необходимосста от един или повече  ''Баташки'' мит. Никой да не се прави на ударен а първо да наизусти Достоевски, после Захари Стоянов който е предвиждал че батачани се готвят да потопят помаците но после това не стана защото господ не благоволи.  ;)

Достоевски: Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Финския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,' плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!" — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!..."

daczo:
Пак голяма лъжа .Пред всяка война има и пропаганда.Къде са тези големи църкви останали след османците.Баташката не ми изглежда на руските от това време.Българите не са се радвали на тази война.Знаели какво ги чака след загубена война .Знаят какво станало през времето на други войни.
--- Quote ---На 19/31 юли се води ожесточена битка при Стара Загора, вследствие на която градът пада в ръцете на османците. В сраженията се отличава Българското опълчение. Особено героична е защитата на Самарското знаме[9]. След превземането на града от редовната османска армия са извършени масови зверства спрямо мирното българско население по долината на р. Тунджа[10]. Независимо от успехите в битките при Нова Загора и Джуранли, Предният отряд се оттегля към Стара планина и се укрепява на Шипченския проход.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version