Български > Дискусии
Батак - мит или реалност ?!?
USTATIA:
Знаем ли с точност кой е Ахмед ага Барутинлията, къде е роден, расъл, как е станал ага?
Какво точно е правил, дали е оставил наследници и т.н. Има ли запазена негова версия и ако има къде е?
Ако някой знае да каже, аз ще говоря след това.
USTATIA:
Знаем ли с точност кой е Ахмед ага Барутинлията, къде е роден, расъл, как е станал ага?
Какво точно е правил, дали е оставил наследници и т.н. Има ли запазена негова версия и ако има къде е?
EvroPOMAK:
--- Quote from: USTATIA on December 16, 2011, 00:22 --- Знаем ли с точност кой е Ахмед ага Барутинлията, къде е роден, расъл, как е станал ага?
--- End quote ---
Ага "Устати", нещо ни се подказва от въпросите, че ти нещо можь знаеш по-иначе и има да кажеш нещо в повече, но да чекаме да изречеш по-тежките слова за тези неща, па и тогазе можем да та черпим по едно-две кайвета за тез вапроси и техните отговори за Агата и делата, каккто и за реалността, така и за митта, то веч знайш ли какво може да излезне от архива на Помаците и за мита на Батаците? :) ;)
ibrahim65:
През 1609 г. в Германия, в разгара на абсолютната власт на Инквизицията, е издадена книгата на някой си Д. Крол. Ето един цитат: "Вземете чист, неповреден труп от червенокос мъж на 24 години, който е бил екзекутиран не по-рано от преди един ден, за предпочитане чрез обесване, счупен на колелото или набит на кол ... Дръжте го един ден и една нощ под Слънцето и Луната, а след това го нарежете на големи парчета и го поръсете с прах от смирна (миро) и алое, така че да не е твърде горчив ... "
http://zahariada.blog.bg/history/2011/12/15/polzata-ot-myrtvite-da-ne-se-chete-ot-hora-stradashti-ot-bez.867624
onegavon:
Каква е връзката с клането в Батак, че нещо не мога да схвана? Да не намекваш , че е имало нещо подобно от страна на победителите?ТНе вярвам да са яли трупове просто са ги избили и ограбили.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version