Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (73/126) > >>

Svetlina:
-5 Една препоръка към теб светлинка моя като не ти харесва книгата на Д. Маккарти напиши ти една аз ще я спонсорирам ама истината искам.
А сега ако съм те засегнал докоснал настъпал или смачкал ми прости МИЛА МОЯ ПРОСТИ.

Ибрахимчо65, отдавна, какиното не ти обръщам никакво внимание, защото ТЕ РАЗБИРАМ, ОТЧАЯН СИ и говориш несвързано, гледам на тебе като на нещастно човешко същество. С най-добри чувства "Светлинка твоя". 8)

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on January 10, 2012, 15:16 ----5 Една препоръка към теб светлинка моя като не ти харесва книгата на Д. Маккарти напиши ти една аз ще я спонсорирам ама истината искам.
А сега ако съм те засегнал докоснал настъпал или смачкал ми прости МИЛА МОЯ ПРОСТИ.

Ибрахимчо65, отдавна, какиното не ти обръщам никакво внимание, защото ТЕ РАЗБИРАМ, ОТЧАЯН СИ и говориш несвързано, гледам на тебе като на нещастно човешко същество. С най-добри чувства "Светлинка твоя". 8)

--- End quote ---

Голямата обич понякога се превръща в голяма омраза и обратно. Дали няма да сме свидетели на нещо подобно между двамата ви.Амин  ;)

На мен ми е интересно защо никой не споменава описаното от Захари Стоянов как Батак бил обграден  и въпреки наставленията на предците някои ''юнаци'' предпочели да се бият и през вечерта убили около20-30 башибозука при което и знаменосеца. Тези ''юнаци'' се прибрали в селото но батачаните вече знаели какво ще ги сполети и настъпило голямо отчаяние и пишманлък. За миг си представете че по време на кръстилката обграденото турско-помашко село се въоръжило и избили двайсетина войника.  Ми по това време се е стреляло по мирни хора та и малолетни деца са загинали та сега им се правят чешми и възпоменания.  З.Стоянов казва: Априлските въстанници разчитаха най-много на Батачани които ще батардисат Помаците и си е прав защото те се опитали но и Помаците се организирали и не им позволили. Koyto noj vadi ot noj umira. Vajnoto e da se vzeme primer za da ne se povtaryat podobni sceni. Кратко и ясно нали Светлинке. Поздрави 

ibrahim65:
Здравейте и моля за разрешение-
Тук в този сайт се доказа че в Баташкото Клане са загинали доста мюсюлмани
затова позволете да прозвочи една дуа йассин за тези мюсюлмани който аз почитам
с предклон пред тях и особено на Ахмед ага Барутинлията на които желая дженет - Амин.

036 - Surat Yassine -- ســـورة يـــس

KaraIbrahim:

--- Quote from: Svetlina on January 10, 2012, 15:12 ---Пропуснала съм остатъка от мъдрите ти мисли.  "Мръсното бельо" = АВТОБИОГРАФИЯТА на османеца Маккартни е ИЗЛОЖЕНО НА ПОКАЗ В ИНТЕРНЕТ - публично достояние е, тъй че който иска може да го прочете.

Аз пък започвам да си мисля, че доц. Никола Георгиев е прав като нарича "българоезичните мюсюлмани/помяците/ахряните и българските турци Пета колона на Турция в България."

--- End quote ---

Имаш напредък.Все пак си започнала и да мислиш,което си е постижение.Досега само четеше и цитираше,без да се замисляш дали прочетеното  е вярно.Като това например:"Чух, че бил изпратен там по заповед на Меджлиса на Пазарджик"
  Имаш ли ти представа как Меджлисът от Пазарджик ще прати Ахмед ага в Батак?Та нали съобщението,пренесено от Пазарджик до Барутин трябва да мине през Батак?

И чакам отговор на въпроса ми защоисторици,медии,политици и прочие заинтересовани от темата мълчат и не възразяват на Маккарти?

И много му здраве на въпросния доцент.Не ме интересува той какво си мисли за мен.

Turas:

Редактирано от модератор.Съдържа провокации.

Тия дваминцата Ибрахим и Курт не са помаци и са тук само да дразнят и нямат нищо общо с помашкия свят! Как ще ми обясните факта, че в 27-ми чепински полк, по времето на балканската война са служили предимно помаци и са воювали срещу Турция? Защо нашите дядовци са избрали да се бият на страната на майка България? И сега некви си Турци ще ми дрънкат врели некипели каква великолепна държава била турция и ние Помаците трябвало да им играем по свирката! Я вървете на...........

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version