Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (101/126) > >>

havaika:

--- Quote from: skoti3 on May 20, 2012, 19:41 ---Днес никой не е виновен за това, което се е случило преди век. Такива неща е имало навсякъде, дори и по лоши. Но явно на някои тук има харесва да обвиняват българите и да се правят на великомъченици и вечни жертви и това, че колко лоши са българите, как било невинното помашко население. Било е така, обаче преди 1912 година и преди 1878 това население също е вършило неща спрямо българите и съвсем не е било толкова невинно. Разказвали са ми истории от един човек, чиито прадядо е бил арестуван в Османско време от турската полиция преди Балканската война, но не е имал желание да го освобождават, защото го е било страх от помаците. Но това днес не би трябвало да има значение, защото до никъде няма да се стигне хубаво. Българите християни ще говорят как били бити и клани от мюсюлманите, пък мюсюлманите пък и те същото.  Ще се започнат без мислени спорове кой кого и кой повече бил клал и т.к.

--- End quote ---
Съгласна съм "Днес никой не е виновен за това, което се е случило преди век." Но мисля ,че би било редно да влезне в учебниците по история не само Батак,но и 5-е кръстилки и престъпленията на ВМРО и БПЦ за жертвите(палежите и мародерствата)  . ;)
  Това все пак е история лоша добра  да се изучава и да не се забравя  за да не се повтаря.

ibrahim65:
Аз все още държа да не се погребват българите а да се излагат на показ,
пък и нали знаете че на всеки посетител му се къца квитанция от 3-5 лева.

1- Има ли го на друго място това в света.
 2 - С това до сега какво спечелихме
 3 - Не е ли по добре въпроса да си го решат Батачани а не.....

onegavon:

--- Quote from: havaika on May 20, 2012, 20:38 ---Съгласна съм "Днес никой не е виновен за това, което се е случило преди век." Но мисля ,че би било редно да влезне в учебниците по история не само Батак,но и 5-е кръстилки и престъпленията на ВМРО и БПЦ за жертвите(палежите и мародерствата)  . ;)
  Това все пак е история лоша добра  да се изучава и да не се забравя  за да не се повтаря.

--- End quote ---

Историята се пише от победителите, ако не знаеш и живота не е справедлив също така за сведение. "Горко на победените" казват древните римляни така , че това е положението.
Проблемът е друг даже и след толкова години вие не можете да приемете, че живеете в независима България. Вижда се по постовете, на повечето от помаците които пишат, обаче такива са фактите за ваше съжаление и в близко бъдеще няма как да ги промените освен да емигрирате.

asparuh7777:
С времето помаците изгубиха смелост да изразяват мнението си твърдо и ясно! Това е един процес от близо 900 години. От една страна са си Българи(траки), от друга са мюсюлмани(и поради това една малка част си мислят, че имат нещо общо с турците)! Много е просто и ясно!!! Тая дума ''Помаци'' просто трябва да се заличи!!!

ibrahim65:
asparuh със седмиците след като си взел този аватар искам да покажиш
и докажиш със дукумент за грандиозното ти преминаване на Дунав.
Колко хора бяхте или една хайка разбоиници дойдохте да плячкосвате.
Каде ти е гробът и защо в последно време все повече българи те отричат.
Колго градове и мостове замаци и т.н. построихте или растурихте.
Ако си мериш думите и си отзучен ще продължим дискусията ако не да е жива и здрава м....... .и.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version