Български > Дискусии
Батак - мит или реалност ?!?
onegavon:
Тая тема съмсем се "забатачи" 8). Не е тук мястото, но вие всъщност какво искате от другите българи, че нещо не ми е ясно? Да собявим ВМОРО за криминални разбойници,да ви дадем културна, а може би и политическа автономия или направо да приемем шериата за основен закон вместо конституцията.Или най- добри за се върнем в Хиндукуш,Памир или там някъде в Средна Азия и да постигнете пълно блаженство.Ще има ли някой от вас куража да напише конкретно по точки какво точно ви липсва и искате да получите от българската държава или искате чисто и просто да се разкараме.
ibrahim65:
Аз искам да се разкарате.
Mariana:
--- Quote from: EvroPOMAK on May 22, 2012, 23:36 ---Родоотстъпници ли :o най-големите родоотстъпници в тази държава, май, са си самите болгари, дошли са отнякъде тук, заграбили са земята на местните Помаци и вече почти 1300 години я доунищожават и съсипват, а Помаците едвам им задържат техните разрушителни действия, хептен да не я вкарат в батака, но май, ще е най-добре да се остави всичко това на произвола на циганите, те и без това им имат голям зъб и да се види тогава кинньа има да става! ??? :o
--- End quote ---
Наименованието помаци е възникнало преди няколко века.
Преди това никой не се е наричал така.
Моля не пишете глупости все пак.
Mariana:
--- Quote from: KaraIbrahim on May 23, 2012, 00:37 --- А Родопите и Македония някой питал ли ги е дали искат да са освободени от Българската армия?
Не че съм чел много,но знам,че вътрешните македонски чети за обезоръжавали четите,навлизащи от територията на Княжеството.И онези,които не са си давали доброволно оръжието са били екзекутирани.
--- End quote ---
В планината Родопи живеят и много българи, от много поколения.
Тази планина не е "ваша" или "наша"...
И песните й даже са наши, общи... с една стилистика, на един език...
ама нейсе.
Колкото до Македония, много братоубийствени неща са се случвали там, много мъка и много въстания и битки. Македония, както е известно, остава в пределите на Османската империя след Берлинския конгрес от 1878 г. Всички войни, който младото българско княжество, а после и царство води през първата половина на ХХ век, са все заради Македония. Така или иначе македонците от Вардарска Македония (които тогава са нищо друго освен македонски българи), след като престават да бъдат поданици на Османската империя, стават "южни сърби" след края на Първата световна война. А тези в Егейска Македония стават "славяногласни гърци". "Южните сърби" си стоят като "сърби" във Вардарска Македония (наречена тогава Вардарска бановина) до началото на Втората световна война. А след края на тази война все пак успяват вече да не са сърби, а македонци. (Само и единствено македонци разбира се - преди славнски, после - антични?!... и така). Македонските българи и във Вардарска, и в Егейска Македония, по-точно - някаква част от тях, са били поданици на царство България само в пожара на двете световни войни. Те от османски стават, едните - гръцки, а другите - сръбски поданици. И по-късно едните - гръцки граждани (в Егейска Македония), а другите - югославски македонци (във Вардарска; в СФР Югославия). След разпадането на Югославия бившата съюзна република Македония обявява и тя независимост (призната първо от България), но независимост от тайните служби на бивша Югославия и техните местни слуги и наследници в тази млада държава изобщо няма.
Mariana:
--- Quote from: ibrahim65 on May 23, 2012, 13:08 ---Аз искам да се разкарате.
--- End quote ---
Само аз ли не искам никой от никъде да се разкарва?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version