Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (108/126) > >>

ibrahim65:
Аз искам да се разкарате.
Mariana това не се отнася за теб  8) но ако си му разрешила да говори от твойо име
или ако си и ти от тази ксенофобска група тогава се отнася и за теб.

onegavon-чо, защо не говориш от собствено име,
защото никой не ти е разрешил да говориш от негово име.
Ти и групичката ти, може да се разкарате от този сайт, от България, от земното кълбо доже.
Никой не те задържа и не си мисли че си толкова умен.Провокаците си ги запази за себе си.  8)

KaraIbrahim:

--- Quote from: Mariana on May 23, 2012, 20:04 ---

Колкото до темата за Батак, целият проблем е, че докато има помаци, които искат да не е имало клане в Батак, искат това да е митология, а то е горчива и съвсем автентична истина – та, докато има помаци, които никак не искат да приемат тази факт, не бива точно тези помаци да се сърдят на онези българи, които имат резерви към тях.

--- End quote ---

Така формулирано,твърдението ти подсказва,че има българи,които пък се радват на Баташкото клане.За да могат да имат основание за своята резервираност към помаците.Да,но тези  хора по принцип имат резерви към всички небългари.Което означава,че проблемът е при тях.
  Ако не беше Баташкото клане,пак щеше да сме сочени с пръст.Най-малкото защото сме различни.
 Във връзка с това отговарям и на Онегавон - лично моето желание е да не бъдем третирани като различни и поради тази причина сочени като хора "втора ръка".Защото лично на мен ми е казвано,че съм прост помак и то от човек,който е доста под нивото ми.

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on May 23, 2012, 21:32 ---Аз искам да се разкарате.
Mariana това не се отнася за теб  8) но ако си му разрешила да говори от твойо име
или ако си и ти от тази ксенофобска група тогава се отнася и за теб.

onegavon-чо, защо не говориш от собствено име,
защото никой не ти е разрешил да говориш от негово име.
Ти и групичката ти, може да се разкарате от този сайт, от България, от земното кълбо доже.
Никой не те задържа и не си мисли че си толкова умен.Провокаците си ги запази за себе си.  8)

--- End quote ---

Не знаех, че трябва да обяснявам, че за своите думи всеки сам отговаря.
И че мога ти приличам на активистка от ксенофобска група.

Mariana:

--- Quote from: KaraIbrahim on May 23, 2012, 23:59 ---  Така формулирано,твърдението ти подсказва,че има българи,които пък се радват на Баташкото клане.За да могат да имат основание за своята резервираност към помаците.Да,но тези  хора по принцип имат резерви към всички небългари.Което означава,че проблемът е при тях.
  Ако не беше Баташкото клане,пак щеше да сме сочени с пръст.Най-малкото защото сме различни.

--- End quote ---

Не знам да има българи, които да се радват на Баташкото клане.

Колкото до това, че сте различни....

и аз съм различна.

Моля се все пак да ми помага поне от време по някой българин и никой помак.

Защото иначе всички ще са еднакви в неспособността си да започнат приемат, вместо да отхвърлят.
Тази работа може да стане само ако има повече хора - и от едната, и от другата страна, които да са способни да вървят към другия, а не срещу.

Сам човек в това отношение нищо не може да направи.

asparuh7777:

--- Quote from: EvroPOMAK on May 23, 2012, 20:12 ---"Според Джеймс Кларк – първия чужденец, посетил Батак два месеца след началото на погрома – всички 529 къщи на селото били разрушени, а жертвите възлизали на 1900 души.

--- End quote ---
;) :D Голяма лъжа! В една къща да не са живели по 20 човека!!!

--- Quote from: EvroPOMAK on May 23, 2012, 20:12 ---Опустошението на Батак е започнало на 12 май (30 април стар стил) и е продължило до пристигането на международната комисия по разследването на погромите в Тракия, Средногорието и Родопите в селото през август 1876 г., а и след това. Броят на разорените села в този период е възлизал на около сто, а общо жертвите на около 15000. По данни на гръцкия консул във Филипопол само в Татар Пазарджик в същия период са се намирали 12000 бежанци, предимно жени и деца от засегнатите села на едноименната кааза. Поради липса на безпристрастни източници до този момент не е възможно да се установят извършителите."

--- End quote ---
Е как искате сега да се установят виновниците за възродителния процес? ;)

--- Quote from: EvroPOMAK on May 23, 2012, 20:12 --- По данни на гръцкия консул във Филипопол

--- End quote ---
Това няма и да го коментирам! :D :D :D

--- Quote from: EvroPOMAK on May 22, 2012, 23:36 ---Родоотстъпници ли  :o най-големите родоотстъпници в тази държава, май, са си самите болгари, дошли са отнякъде тук, заграбили са земята на местните Помаци

--- End quote ---
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version