Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (109/126) > >>

skoti3:

--- Quote ---Родоотстъпници ли  :o най-големите родоотстъпници в тази държава, май, са си самите болгари, дошли са отнякъде тук, заграбили са земята на местните Помаци и вече почти 1300 години я доунищожават и съсипват, а Помаците едвам им задържат техните разрушителни действия, хептен да не я вкарат в батака, но май, ще е най-добре да се остави всичко това на произвола на циганите, те и без това им имат голям зъб и да се види тогава кинньа има да става!   ??? :o
--- End quote ---

Моля се поне не си говори, а използвай доказателства. Нямам против помаците със своята уникалност да имат 1300 години история. Но това граничи с измислицата. Подобно на това как цар Самуил не бил български цар и, че мисията на Кирил и Методий била антибългарска ( ако съдим по едни западни съседи, а забравих според тях помаците са 100 % македонци :D част от тях са македонци, щото населяват областа македония ) Но демокрация е, явно всеки може да си говори каквото иска, и аз мога да кажа, че имало българи по тези земи още пред 2 век след н.е. .  Но иначе кой родоостъпник, кой не- не мисля, че трябва да се се противоставяме, а правите именно това. Родоостъпници днес има и те нямат религия или етнос, те измежду всички нас, кой с кражбите от бедните, кой с престъпността, кой с това, че гледа да ни изложи навън. Това са родоостъпниците. С това си изказване, че християните били родоостъпници, не се различавате много от форума на някоя националистическа партия или организация.

--- Quote ---
А Родопите и Македония някой питал ли ги е дали искат да са освободени от Българската армия?
--- End quote ---

Питал ги е. Ако не са искали едва ли ще бяха в пределите на Българската държава, още повече след втората балканска война.

havaika:

--- Quote from: asparuh7777 on May 24, 2012, 20:19 --- ;) :D Голяма лъжа! В една къща да не са живели по 20 човека!!!

--- End quote ---
""Според Джеймс Кларк – първия чужденец, посетил Батак два месеца след началото на погрома – всички 529 къщи на селото били разрушени, а жертвите възлизали на 1900 души."
 И аз така казвам:"Голяма лъжа! В една къща да не са живели по 20 човека!!".

onegavon:

--- Quote from: KaraIbrahim on May 23, 2012, 23:59 ---  Така формулирано,твърдението ти подсказва,че има българи,които пък се радват на Баташкото клане.За да могат да имат основание за своята резервираност към помаците.Да,но тези  хора по принцип имат резерви към всички небългари.Което означава,че проблемът е при тях.
  Ако не беше Баташкото клане,пак щеше да сме сочени с пръст.Най-малкото защото сме различни.
 Във връзка с това отговарям и на Онегавон - лично моето желание е да не бъдем третирани като различни и поради тази причина сочени като хора "втора ръка".Защото лично на мен ми е казвано,че съм прост помак и то от човек,който е доста под нивото ми.

--- End quote ---

По закон сте третирани , като всички останали български граждани за разлика от времето на Османската империя , когато вие сте били " първа ръка", а ние "втора ръка" законово имам предвид и фактически.Това , че някой те е обидил не променя ситуацията и на нас ни викат "мръсни гяури" някои помаци.
Цялата работа е ,че много от помаците искат да се върнат изгубеният привелигерован статут заради , който навремето предците им са си сменили вярата.Много от вас не искат просто да са равноправни за това пуснах и този провокативен текст.Много от вас искат да се разделим не им е приятно да живеят в държава управлявана от християни, което е разбираемо, но резултатите от Балканската война  са такива, че ви се налага да живеете в една доминирана от българи-християни светска държава, колкото и да ви е неприятно.

asparuh7777:

--- Quote from: onegavon on May 25, 2012, 09:12 --- от времето на Османската империя , когато вие сте били " първа ръка", а ние "втора ръка" законово имам предвид и фактически.

--- End quote ---
И това не така! Османските документи показват, че българо-християни  чорбаджии има в пъти повече от българо-мохамедани! Същото е и със светските служби, учители, управители........
И тогава като сега парицата е властвала! Защо иначе турците ще си правят отделни населени места? А колко са смесените бракове? ;) Дори и сега повече са смесените бракове между българи и помаци!

onegavon:
Абе днеска си чорбаджия утре , като те нарочат ставаш враг на Империята и си довиждане.Не е случайно, че точно в най -заможните краища на България е било най- силно освободителното движение.Управлението на османците е било пречка за стопанското развитие за нацията.Спомнете си как накрая взимат фабриката на Добри Желязков .Законите са били  изостанали много от съвременния свят и неравнопоставеното положение на  завладените народи е довело да разпада на Османската империя.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version