Български > Балканскa мyзика
Българска народна музика
Hashashin:
--- Quote from: abc on July 15, 2009, 15:56 ---Зайди, зайди ясно слънце
Зайди, зайди ясно слънце/Zaydi, zaydi yasno slance
--- End quote ---
песента е писана от Любен Каравелов и няма нищо общо с македонците.
Metka:
Това с песните са пълни глупости..
Те нямат граници и националност.Истината е автентичният народен творец, които дава сърце и душа на творението си.
Аз опредлям спора за песните по нашите земи като балкански феномен , които заради нейзживяния национален комплекс се преекспонира и откровено се злоупотребява с него.И то на последък за сметка на онеправданите малцинства
Trailer-Whose song is this? Cija je ovo pesma? Cia e tazi pesen ?
Hashashin:
--- Quote from: Metka on July 16, 2009, 10:37 ---Това с песните са пълни глупости..
Те нямат граници и националност.Истината е автентичният народен творец, които дава сърце и душа на творението си.
Аз опредлям спора за песните по нашите земи като балкански феномен , които заради нейзживяния национален комплекс се преекспонира и откровено се злоупотребява с него.И то на последък за сметка на онеправданите малцинства
Trailer-Whose song is this? Cija je ovo pesma? Cia e tazi pesen ?
--- End quote ---
Тук си много прав Метка, песента няма граници, националност и вяра. Песента е за да радва душата на всички!!!!
EVROPOMAK:
--- Quote from: Metka on July 16, 2009, 10:37 ---Това с песните ... граници ... националност .... се злоупотребява ... за сметка на онеправданите малцинства ..
... Whose song is this? Cija je ovo pesma? Cia e tazi pesen ...
--- End quote ---
:D ;D В Болканськьата лудница, никой не можа да е определели за Помашка! :o :D ;)
Tomy:
"Това с песните са пълни глупости..
Те нямат граници и националност."
И аз мисля, чее така. Няма автентичен фолклор, всички песни са повлияни от някъде.("Чия е тази песен?") Какво означава българска народна песен, ами тя е общобалканска, повлияна от албанските песни, помашката народна песен, гръцките, сръбски и турски песни(всички те си приличат изключително много). Същото е и с китайските народни песни например, с румънските също, а дори с руските. Нищо автентично. Можеш да ги сбъркаш дори с тиролските песни. И те са повлияни отнякъде - от Индия, Пакистан. Наистина песните нямат граници. И всичко това са злоупотреби за сметка на онеправданите малцинства.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version