Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
Сидхарта:
http://www.promacedonia.org/tb/index.html - тук намерих информация за друг герой родопчанин Осман Нури и пример за признателност и пример за отношение ако щете м-у хора с различни религиозни разбирания.
Metka:
V Breznitsa pak ima analogi4ni slu4ai na balgari koito sa priateli na turcite i pomacite i po vreme na vazroditelnite procesi sa preduprejdavali sasedite si i priatelite za predstoiashti represii s cel smana na imenata i jenskata pomashka nosia.
Tova sa dobri primeri za sasedstvo i priatelstvo mejdu turci, pomaci balgari.
Vaprosat e zashto v momenta opredeleni partiini abrievaturi iskat da vnishat na nas pomacite 4e za da se razbirame s balgarite trqbva edva li ne da mrazim turcite zaradi Osmasnkoto prisastvie na Balkanite i ciganite zaradi demografskia bum koito izjivqvat.
I drugo - neprekasnato i do bezkrainost da tvardime 4e pomacite imame 4ist balgarski proizhod ;D
Сидхарта:
Не искам да коментирам партиите - колкото за произхода -ти Метка сигурно ще дадеш някакво научно обосновано твърдение което да обори българският корен на това население.А иначе родствените връзки колкото и заличени от времето да са то пак прозират тук там- колкото да ни напомнят че независимо от религия идеологии и тн.ние живеещите на балканите имаме не само обща съдба но и обща кръв - общ мироглед-някой общ език и обичаи и тн.
Metka:
Az ne sam kompetenten , ne sam nau4en rabotnik , bi moglo tova da se slu4i naistina edin den no v momenta sam zaet s oceliavaneto mi.
Shto se otnasq do proizhoda ni, az pisha neshta svarzani sas semeistvoto mi, roda mi i saotvetnata ustna tradicia.
Mislq 4e tova e pravo na vseki.
Za pomacite ima nad deset versii za proizhoda ni. Ima razbira se mnogo versii za proishoda i na balgarite, turcite, sarbite, garcite i taka natatak.
Ne mislq 4e tova e ot goliamo zna4enie.
Ima oba4e drugo za koeto az revnostno se borq - pravoto na vseki 4ovek da si samopredli identi4nosta si i proizhoda si.
Nezavisimo kakav e po etnost ili narodnost.
Vmesto tova da se slu4va oba4e , na praktika varhu nas se proektira travmati4na identi4nost.
Detsvoto mi e preminalo v peroida na dvata vazroditelni procesa - 1964 i 1972 godini.
Az ne sam izbral koga i kade da se rodq , no sega ima pravo da izbiram - da bada li palnopraven grajdanin ili da bada mijiturka.
dim56:
MARKED AS SPAM
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version