Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
mustafa_b:
Май да. :) Онази, която породи въпросите ми, е заключена по молба на Метка. Но и тук има нещо общо - смяната на имената с "по-български" :D
Tralala:
--- Quote from: mustafa_b on May 17, 2009, 16:57 ---... смяната на имената с "по-български" :D
--- End quote ---
Аз пък наблюдавам обратното. Но вярно не е в Родопите.
Нека се чувстват добре хората.
Аз вярвам в съдбовността на рожденото име и няма сила, която да ме накара да го сменям.
Абе ти намери за какво да мислиш в Пирин. И аз цял ден катеря Витоша, ама релакс, там е за изчистване на енергиите ;)
mustafa_b:
И какво име възнамеряваш да поставиш на детето си? /Можеш и да не отговаряш на нетактичния ми въпрос ;) /
geraka:
--- Quote from: mustafa_b on May 17, 2009, 16:49 ---Тези, които избират да носят традиционни български /в смисъл християнски/ имена по-истински българи ли са от онези, които поради една или друга причина са с други имена?
"Не питай, какво може да даде държавата за теб, питай се какво можеш да дадеш ти за своята държава!" - Джон Кенеди
--- End quote ---
Не разбира се! Това дали си Хасан или Иван няма никакво значение. Българинът мюсюлманин с нищо не е по малко българин от християнина.
Това изказване на Кенеди, винаги много ме е възмущавало, но това е дъга тема...;)
п.п. Понякога в чужбина можеш да помогнеш много повече на Родината си. Например Бербатов, Гяуров, Никола Манев...
Tralala:
--- Quote from: mustafa_b on May 17, 2009, 17:09 ---И какво име възнамеряваш да поставиш на детето си? /Можеш и да не отговаряш на нетактичния ми въпрос ;) /
--- End quote ---
Мисленето ми по този въпрос се променя от крайност до крайност. До преди време бях твърдо против кръщаването на родителите, сега съм твърдо- за;)
--- Quote from: geraka on May 17, 2009, 17:10 ---
Не разбира се! Това дали си Хасан или Иван няма никакво значение. Българинът мюсюлманин с нищо не е по малко българин от християнина.
...
--- End quote ---
Но не е тайна, че срещат проблеми. Което не казвам, че е основание!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version