Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (45/125) > >>

Българин:
Отишли са в съда и са си възстановили българските имена. И става въпрос най-вече за тези, които са по-образовани или по-заможни, или пък имат собствен бизнес. Има значение кой управлява, не му е времето и мястото да обяснявам защо е така.

Не говоря за националност. Говоря за това, че те се самоопределят като помаци, но и дума не дават да се изговори, че са нещо странично от българската нация.

mirvam:
Чакай малко Българин. Остави съда. Имам впредвид друго. Ще ти дам пример. Например ражда се бебе и му слагат мюсюлманско име, (няма българско), но след например 20 години решава да си смени името с българско. И като сложи новото си име, означава ли, че си е върнал българското си име (след като по рождение е с друго)?

Българин:
Мирвам, аз съм на 31 години и давам пример с хора, които са мои връстници. Не е нужно сега да изреждам конкретни имена. За тези, които са родени след 1990 г. не знам как се процедира.

crusader:
Робството в САЩ е било премахнато преди много години, но негрите не спират да се оплакват... Докога и у нас така по тая тема с имената?

mirvam:
Докогато ни възприемат като втора категория хора, както е и с негрите

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version