Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (55/125) > >>

shaban:
Да така е :
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4867&Level=1

С неудоволствие съм чел горното,Вес.к, където стари изкоконнни имена се сменят с нови изкоконни.

shaban:

--- Quote from: ves.K on September 26, 2009, 21:46 ---Ще ти отговоря Шабан-моето мнение е ,че част от фамилиите имат славянобългарски произход, а други като-Куньов-Геров-Парушев-Грозьов-Лилов се срещат и са характерни само за българите.

--- End quote ---
Би ли бил така добър да обясниш разликата между славянски, славянобългарски и български произход.Цитирам твои думи.

Сидхарта:
Кой как проглежда и защо така проглежда, не е лесен въпрос.
А иначе, като говорим за запазване на традиции и пр. ценности, подобни трансформации май не се включват в това.
Що се касае за имената, то ти Шабан започна с квалификации като славянски-ти знаеш какво искам да кажа ,но хайде ще повторя в същият смисъл-някои фамилни имена са със славянски произход ,срещат се и при други славяно езични общности и народи  пр- Бельов-Старков-Бялков-Чернев ипр.които са характерни и за българите християни, други се срещат само в българското етническо землище, такива са и посочените от мен по горе, произлизащи очевидно от личните имена Грозьо-Геро-Куньо-Лило и пр.може и да греша, разбира се и ще ми е интересно да чуя и други интерпретации-все пак пробуждането е сложен процес и ще е хубаво ако заедно си помогнем да се пробудим, като уважаващи се съфорумци.

RIBNOVO:
ni6to ne se smenq asi gi smenqt

Tralala:
Еми ше ги сменят....кой ти е с турско име вече от младежта? - САмо тия дето са синове и внуци на ходжи. Сичкото друго е само BG name

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version