Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (59/125) > >>

yusu:
Този човек не носи никаква вина за това ,че е погребан с име което му е
дадено насила .Вината за това е на неговите близки,че са го оставили с това име.
Защото името е много важно. Човек цял живот се мъчи да си създаде име.
А някои хора си ги сменят като че ли са носни кърпички.
Правилата са за това да бъдат спазвани.Не може да бъдеш от всичко по малко,
или си мюсюлманин или не си .

SHEFKET:

--- Quote from: Isyankar on November 09, 2009, 17:30 ---Шефкет, а как ще коментираш, че след 90та година МАСОВО се сменят мюсюлманските със светски имена ? Виж заглавието на темата.

--- End quote ---

Въпрос на личен избор Isyankar!А колко и дали е масово е друг въпрос,аз лично не вярвам много.Ще ми разясниш ли каква е разликата между мюсюлманските и светските имена,че нещо май не схващам?Моето име(Шефкет)не е ли светско?

Kaplan:

--- Quote from: musov on November 09, 2009, 18:07 ---Вярно е. Масово се сменят имената. Не сме българи, не сме турци, тогава какви имена трябва да носим. Турски ли? Като не сме трци, защо да носитм тогава турски имена?

--- End quote ---

Защото сме мюсюлмани!!  Никой не те задължава да носиш турско, ако ти харесва повече избери си арабско :D   

И второ- не е вярно, че се сменят имена-това е измислено от БОЛЕН МОЗЪК, когото мога само да го съжалявам ;D ;D ;D

Kaplan:

--- Quote from: Isyankar on November 09, 2009, 17:30 ---Шефкет, а как ще коментираш, че след 90та година МАСОВО се сменят мюсюлманските със светски имена ? Виж заглавието на темата.

--- End quote ---

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

това пък изобщо не го разбирам, дали защото не съм със светско име?? ;D ;D

Но и без тва не ми трябва светско, моето име SULEYMAN мисля, че е толкова светско колкото е Петкан, Сашко, Добромир,Христомир, Хранимир........;;;; ;D ;D
Затова благодаря, но намен не ми трябват вашите светски имена-наште си са по-хубави.Светските имена си ги задръжте за Вас, нас ни оставете на мира, ние си знаем какви имена са наши и какви са Ваши..... ;D

gulizar:

--- End quote ---

Незнам дали да коментирам това, ако може господина да се уточни какво има впредвид, в противен случай излиза,че в България има две групи хора- едните със светски имена (разбирайте хора от първа ръка) и другите от гетото с мюсюлманските(разбирайте нисшата каста български граждани-помаци, турци и роми), за които е желателно, ако искат да се измъкнат от блатото да си сменят имената със светски.
За мене подобна интерпретация е обидна и остро протестирам срещу подобни изказвания. Господина смята Европа за своя родина, но май нее прихванал нищо от манталитета на европейците. Явно трудно се излиза от кожата на Ганя Балкански, даже да обявиш и Америка за своя родина.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version