Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (61/125) > >>

Nazmi:
 author=Isyankar link=topic=1316.msg43345#msg43345 date=1257800666]
Постинги не по темата или нарушение са изстрити от Администратор! Предупреждение за Isyankar.

musov:

--- Quote from: nezir_9 on November 09, 2009, 18:24 ---Масово си сменяли имената...трънки...толкова масово, че една масовка не можете да направите...

--- End quote ---

В моето село слагат американски имена, испански, португалски. До десет години положението ще се промени. Какви имена трябва да носим - турски, български, или някакви други?

isa71:
мусов,точно заради имената нашите родители са ги били и са ги пращали в белене.щото не бяха съгласни да ги наричат с християнски имена.на възрастни жени сваляха кърпите.знаеш за какво говоря.но запомни-тука на земята се делим на помаци,турци,българи,американци,испанци,португалци и т.н. но когато застанем пред аллах,ще бъдем три групи-вярващи,невярващи и мунафици който хем вярват хем не вярват.в последствие мунафиците преминават в групата на невярващите.това го пише в един хадис.

Kaplan:
Ти прецени!
Аз никога небих носил такива имена, на друг пък може да му харесват такива, за това не мисля, че ако някой ти каже "такива имена трябва да носиш" ти ще го послушаш, ако те не ти харесват (имената).
 На нас мюсюлманите са ни дадени какви имена трябва да носим, а това, че някои не ги искат си е тяхан проблем и моето мнение не мисля, че ще промени нещо!

musov:
Аз просто исках да посоча тревожният факт, че в моето село масово се слагат американски, испански, португалкси и др. имена. Това е направо трагедия. Не е ли по-добре да носим славянски имена вместо испански? Как ви звучи името Мигел, носено от помак?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version