Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
musov:
--- Quote from: Gelina on November 10, 2009, 16:27 ---Ако в Турция мюсюлмани могат да носят турски имена, защо в България мюсюлмани да не могат да носят български имена?
Щото не искат сигурно. Знам ли?
--- End quote ---
Щото повечето са християнски, много просто.
musov:
--- Quote from: gulizar on November 10, 2009, 16:56 ---Ами защо ли! Няма лошо ако в България има мюсюлманин с немюсюлманско име.Нарочно пропускате много голямама и важна подробност, в България мюсюлманите са част от малцинствени групи , непризнати гласно от държавата.България не е еднонационална държава! Не се напевай да поддържаш обратното, ясно е, че е лъжа. Пиши каквото искаш , такава е истината. В конституцията да си пише каквото си ще, това е !
--- End quote ---
България е еднонационална държава. Недей да бъркаш етнос с нация!
PETER:
--- Quote from: gulizar on November 10, 2009, 18:12 ---Та нали и аз това казвам- нищо не пречи на основната група.Разбери, че на другите им пречи дотолкова, колкото нямат връзка с основната група и са готови да си пазят културата и обичаите. Не бих се учудила един ден да срещна мюсюлманин с името Петър например. Дай Боже и това да стане !
--- End quote ---
Браво Гюлизар! И аз смятам че нищо не пречи и не бива да пречи да има мюсюлманин с името Петър. И то не един ден или някога, а сега.
Но явно на някои хора им пречи. Виж пак това.
http://pomaks.blogspot.com/2007/03/blog-post_5610.html
Има и други такива примери.
Какво ще кажеш за тях? :)
Kaplan:
Петре,за потурчването не мога да кажа нищо лошо!! Евала на хората! И аз същото щях да направя, защото ако имах възможноста да питам предците си с какви имена искат да са записани на плочите си то аз знам какъв ще беше техния отговор!
И още нещо, нима Вие не правехте същото през Възродителния процес??
Същото беше сменяхте имената на мюсюлманите починали отпреди 100 години!!
Сега какво има лошо да им се върнат истинските им имена, за които те са нямали възможност да го направят?!
Lany:
Ами то има мюсюлмани с български имена и то не един и двама .Пак казвам,голяма част от помаците в Джебел,Припек,Смолян,Златоград и не само там са с български имена .Те са си мюсюлмани,отбелязват всички религиозни празници,които и вие и съм убедена,че не са по-лоши мюсюлмани от вас.Човекът,чийто гроб са изместили-също .От къде е това правило,че тези които изповядват исляма,трябва да са с арабски имена ?Ще ми бъде интересно да прочета и ще съм благодарна ако някой ме осветли.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version