Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
Петя:
--- Quote from: Gelina on December 24, 2009, 20:50 ---Брееей, я къде е била истината! :D
--- End quote ---
Да това е самата истина.Нито лъжа,нито се бъзикам.Много добре знам,че не всички биха разбрали това действие.:)
mustafa_b:
--- Quote from: Петя on December 24, 2009, 20:39 ---Защото не си харесваше турското име и просто държеше да носи българско,това е!Чувства се българка и естествено иска да носи българско име.
--- End quote ---
--- Quote ---Не,тя е мюсюлманка.
--- End quote ---
А какво пречи на един мюсюлманин да се чувства българин, и същевременно да носи традиционното си мюсюлманско име? Например, аз мисля, че Мустафа е също българско име. Поне така пише в паспорта ми ;)
teo:
Аз мисля че след 50 -100 г. ,разбира се ако до тогава хищните и алчни методи за спечелване на пари от страна на капитализма, не унищожат света тогава разликата между ислям и христианство няма да се чувства.Просто по ценност ще се изравнят.Хората сами ще преценят от какво имат нужда и дали да следват исляма или христианството.Междупрочем такова нещо няма в модерния свят.Това е само тук на Балканите и Армения,където руското влияние и пропаганда е било много силно.Каже ли се нещо,че си мюслюманин,например канадец и американец няма да се отдръпнат и ще дружат със теб но,ако отидеш на българско парти например и си кажеш името всеки те гледа като терорист....и зад гърба ти викат "оня турчина" и.....това са хора които си им помагал и си в близки отношения.Ние трябва да разберем че, разделението на народа и расиските виждания никъде няма да доведат.Какво от това че се казваме Мустафа ,Асан,Ахмед?Нима ако се съди по историята още колко поколения ще търпят расизма на по голямата част на обществото за това че някога някой си е убивал и правил нещо срещу другите.Днес никой не е велик и никой не е малък!Съдя по това защото живея в една мултиетническа среда и толерантност.Кога ние в България ще почнем да ценим тези истински човешки качества?
tersid:
--- Quote from: mustafa_b on December 25, 2009, 22:11 ---А какво пречи на един мюсюлманин да се чувства българин, и същевременно да носи традиционното си мюсюлманско име? Например, аз мисля, че Мустафа е също българско име. Поне така пише в паспорта ми ;)
--- End quote ---
Много млого интересан вапрос,бих искал да могам да ти одговоря .Обаче, понеже обаче има повишена компликация за да може да ти се даде отговор ,трябова да са сфика консилиум - обществен савет от представители на Булгарската академия на неуките с прецедател Бужидар Димитрофф,Булгарската Православна чарква с прецедател предател Боби Саръеф, Дружбъ "Роднина" с прецедател Необективен,като и пръцедателите на МВРО, А Тъка ,БНРП и Т.Н..
Ти може и да не дойдеш ,те ще решат вместо тебе. ;D ;D
Шали:
--- Quote from: tersid on December 26, 2009, 17:50 ---...,Булгарската Православна чарква ...
--- End quote ---
Kaкво отношение има тази институция към разглежданата тема. Хептем му изтървавате нишката вече и нямате никакви елементарни скрупули като ги заръсите глупостите. Голяма суета да блеснете и да се надцакате, но всичко си има някаква граница на търпимост.
Моля модовете да изстрият тази гавра!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version