Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
sumaya:
Селям на всички!
Нова съм тук,но темите,които успях да погледна,ми харесват.
Относно темата за смяната на имената,аз също съм чувала нещо подобно,но не мисля,че е масова практика.Такива единични случаи много се преекспонират в медиите.Но определено това се прави целенасочено.
Hat:
Добре дошла Sumaya ще бьде удоволствие за нас да споделиш по подробно за това,което си чула особено интересно ще бьде ако си от Смолянско тьй като точно от там са най големите спекулации в това отношение.
sumaya:
Аз съм от Западните Родопи,а там слава на Аллах,нямаме такива проблеми.При нас хората държат на имената си,за тях те са от изключително значение.
Чувала съм конкретно за с.Върбина,Смолянско,че си сменят имената,за да може по-лесно да си намерят работа в Гърция.А дали е масово,съмнявам се.
Но по принцип познавам доста хора от Смолянско с български имена,но добри вярващи.Аз лично не харесвам тази практика,но всеки сам си преценява.Мисля,че името е важна характеристика за всеки човек,но всеки има право на избор и лично виждане.
Лека вечер от мен :)
Заптието:
31 страници за това, че някой си е сменил името от турско на българско - това се казва трагедия.
ЕvroPOMAK:
--- Quote from: Заптието on February 04, 2010, 18:09 ---31 страници за това, че някой си е сменил името от турско на българско - това се казва трагедия.
--- End quote ---
Ех, време беше некой да размаха камшика и калъчката, какви са тия постоянни смени на имената, ту така, ту иначе! ;D ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version