Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
Сидхарта:
--- Quote from: suleiman94 on February 05, 2010, 14:59 ---Сигурен съм, че султаните започват да се назовават халифи след 16 век, а първият султан-халиф мисля, че е султан Сюлейман Велики... но това какво има общо с темата...
--- End quote ---
Виждам че не си много информиран но това не е беда винаги можеш да прочетеш и научиш малко повече.
По темата има отношение като напомняне от кьде идва религията и идеята за халифата -какви са имената в Корана и респективно в Библията -та по вьпроса кои имена са канонични не сьм много сьгласен с теб-тюркските имена в далечният изток и те ли са такива-нищо че хората там са от други религии?
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Балканджия on February 05, 2010, 14:06 --- Болгарето са били словени, за другите не знам.
--- End quote ---
Интересно е тогава какво са визирали професорите от БАН като са били категорични за Тюркския им произход. Мен са ме учили в гимназията че са били от тюркско татарски произход. Май че нещата са се променили когато тези Тюрко-Татари научили славянския. Ако Булгарите са Славяни, къде са славяните. Доста объркана работа. То и името Булгар означава объркано, смесено
Kaplan:
--- Quote from: ves.K on February 05, 2010, 15:11 ---Виждам че не си много информиран но това не е беда винаги можеш да прочетеш и научиш малко повече.
По темата има отношение като напомняне от кьде идва религията и идеята за халифата -какви са имената в Корана и респективно в Библията -та по вьпроса кои имена са канонични не сьм много сьгласен с теб-тюркските имена в далечният изток и те ли са такива-нищо че хората там са от други религии?
--- End quote ---
ves.k тук ставаше дума за турските имена, а не за тюркските, като цяло.
Hashashin:
--- Quote from: subigi kurt on February 05, 2010, 15:11 ---Интересно е тогава какво са визирали професорите от БАН като са били категорични за Тюркския им произход. Мен са ме учили в гимназията че са били от тюркско татарски произход. Май че нещата са се променили когато тези Тюрко-Татари научили славянския. Ако Булгарите са Славяни, къде са славяните. Доста объркана работа. То и името Булгар означава объркано, смесено
--- End quote ---
Субиги като говоря за ''болгарето'' имам предвид днешния народ живеещ в България и назоваван българи. А за народа ''булгар'' нека спрорят учените, мене лично слабо ме засяга дали са тюрки или иранци.
Hashashin:
--- Quote from: suleiman94 on February 05, 2010, 17:58 ---ves.k тук ставаше дума за турските имена, а не за тюркските, като цяло.
--- End quote ---
Сюлеймане, говорим точно за турските имена с тюркски произход.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version