Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
Свободен чове:
Щом човек се е регистрирал, нормално е да е "насъбрал". Всеки новорегистрирал се го премате на нож и го обвинявате в провокация. Последно на Hamdiko така се репчихте..
mirvam:
--- Quote from: yaip on February 26, 2010, 17:34 ---Ммм да, за съжаление... Останал съм с впечатлението, че в ислямския свят жените за нищо ги нямат!!! Защо трябва да се булят!!! Какви са тея фережета?? Те не са ли хора?? Какво трябва да крият и от кого???
Така е писано в Корана и е казано, че само мъжът трябва да вижда лицето на жена си.За съжаление повечето хора се срамуват, така да се каже, от това и са малко хората, които го правят.
--- End quote ---
Уважаеми yaip,
Извинявай за уточнението, но ако ти си останал с такова впечатление, не значи, че е вярно. Дори повечето да мислят като тебе, не значи, че това е истината. Едно време всички бяха с впечатлението, че слънцето обикаля около земята, ама се оказа, че всички са грешели.
Ако те интересува нещо конкретно за Исляма и мюсюлманите, заповядай в раздела "Религия и мистика", за да не се отклоняваме от темата.
Моите уважения.
Мирвам.
EvroPOMAK:
--- Quote from: yaip on February 26, 2010, 17:34 ---Ммм да, за съжаление... Останал съм с впечатлението, че в ислямския свят жените за нищо ги нямат!!! Защо трябва да се булят!!! Какви са тея фережета?? Те не са ли хора?? Какво трябва да крият и от кого???
Така е писано в Корана и е казано, че само мъжът трябва да вижда лицето на жена си.За съжаление повечето хора се срамуват, така да се каже, от това и са малко хората, които го правят.
--- End quote ---
Доколкото неподробно съм запознат, при Исляма - Жените (Майка, Съпруга, Дъщеря и т.н.) са поставени на Първото стъпало по Уважение и чак от там нататък и надолу се нареждат мъжете! 8)
Ако, има някаква разлика при различните народи на Ислямския свят, то нямам голяма представа за тези народи, но почти е сигурно, че при Помаците, жените са на Почит и Уважение! ::)
Иначе за облеклото - забрадките и фереджетата, ако си запитаме нашето мъжко самочувствие, то може да ни отговори по различен начин, че е така или не е така! ???
Но, това мъжко самочувствие първо трябва да даде пример и да направи показно, първо със "собствените" си такива женски същества, дали е по-важно да се носят минижупи на два пръста от кръста или дълбоки деколтета чак до нозете! :o
Ако, го гледам като Демократ, на мен не би ми пречило ни едното, ни другото, нито фереджето, както и нито деколтето! ;)
KaraIbrahim:
--- Quote from: yaip on February 26, 2010, 17:34 ---
--- Quote from: Petko_Vojvoda on February 01, 2009, 17:12 ---
Ммм да, за съжаление... Останал съм с впечатлението, че в ислямския свят жените за нищо ги нямат!!! Защо трябва да се булят!!! Какви са тея фережета?? Те не са ли хора?? Какво трябва да крият и от кого???
--- End quote ---
--- End quote ---
Мисля,че е техническа грешка.Може би горният цитат е отговор на долния.
The Desert Fox:
--- Quote from: emin4eto on February 01, 2009, 20:50 ---
Moga da vi kaja edno ...izmenilite na rod i religiq ne sa mili nikomu-nito na svoite,nito na 4ujdite!!!
--- End quote ---
В случая не мисля, че става въпрос за именение на род и религия. За какво изменение на религия, при положение, че си сменя името човека. А ако името е Крум, Аспарул или Тервел - т.е. въобще не е християнско, а българско - какво пречи някой да си кръсти детето Крум и то да изповядва исляма? И при положение, че българите-християни и българите-мохамедани са един и същ народ, с различна религия, за каква измяна на рода говорим. Какво значение има дали си Мустафа или Михаил, като и в единия, и в другия тече една и съща българска кръв. И вместо да търсим пътища към обединението, че и без това се топим, ние се чудим на колко дребни групички да се наделим - едни християни, други мюсюлмани, едни от Левски, други от ЦСКА, едни синеоки, други чернооки. Ама то кан Кубрат навремето не случайно е дал примера със снопа.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version