Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
Turas:
--- Quote from: sergei on February 09, 2012, 15:59 ---Мога да ти кажа само че съм на 50 години.
--- End quote ---
Еха набор! Аз съм 61-ви!
BG POMAK:
Към Борото. Вече ти отговорих и на последния коментар, ако съм пропуснал, желателно е да ми подскажеш на какво не съм ти отговорил.
Тази оценка, ако е оценка по шестобалната система ли е или по петдесето балната. А за начина на обяснение, това малко е абстрактно зависи на кого обясняваш.
Ето едно кратко обяснение: От живото съзерцание към абстрактното мислене и от там в практиката. Кратко точно и неясно.
Една от няколкото думи турски които знам е Анадънма, дори не съм сигурен, че съм е написал правилно, което на български означава "Разбра ли". Ако търпиш бъзици, обясни ми за какво става въпрос в това, "обяснение".
Не одобрявам и не мие комфортно когото чета на латиница. Постарай се разбира, ако може поне на моите отговори да пишеш на кирилица.
И един личен въпрос, ако желаеш може да отговориш. Ти от "нашите" /помак с арабско име или с християнско/. Сигурно много искам за което ми е неудобно.
Marlboro:
Seriozno li ?
zna4i turskite imena sa bili i arabski ,oba4e ti si gi kazvash arabski,kato Aylin,Ajnur,Kemal i tn...
Zashto te e strah da si kajej imeto koeto ti e dal majkati ....
naprimer az gledaj kolko priqtno i spokojno si go kazvam, priqtno mi e da se zapoznaem Gursel ...maj ne e arabsko a ?
Turas:
Това е най-новата песен на Илия Луков. Тя е по автентичен случай. Съхранявана е много години от българи мохамедани в Родопите. Текстът е потресаващ - чуйте я.
http://www.youtube.com/watch?v=M8kwa213HCc#
Marlboro:
И друго, това е една от причините 80% от помаците да носят принудително християнски имена в това число съм и аз.-
-------------------------------------
I koi sa tezi koito te prinudiha da nosish hristiqnsko ime?
izvinqvaj ne go pravq umishleno, nqmam kirilica .
ina4e na li4niq ti vupros mislq,4e sum ti otgovoril predvaritelno bez da me pitash
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version