Български > Дискусии
В Родопите масово се сменят имена
gugu:
Аз в последните си постинги поставих толкова въпроси, пък не ми отговаряте.
Isyankar:
--- Quote from: pomak70 on May 01, 2009, 19:33 ---Isyqnkar, кава е тази твоя злоба и омраза към нас помаците? Докога ще показваш отвращението си към нас и към нашата религия? Твоят кумир Боян Саръев е един олигофрен, който трябваше отдавна да е в затвора или в психиатрията. Всеки истински помак никога няма доброволно да си смени името! Престани да лъжеш хората! Сигурен съм, че на 100% си подкрепял Взродителния процес и, че в семействто си имаш активни възродители!
--- End quote ---
Ти нали си имаш форум....Цял раздел направи за помаците от голяма любов...Айде тука ни остави на мира.
Nedim Mehmedoski:
--- Quote from: Isyankar on April 30, 2009, 21:19 ---Да не забравяме все пак, че най-главната причина този път за смяна на имена не е БКП, а гурбет в чужбина. Това, че на запад хората с предразсъдъци - смятам, че те трябва да носят вината....Нали пак не са виновни българските християни или Боян Саръев, че заради гурбет на Запад някой си сменя името...
Май на запад всеки втори е Боян Саръев и с доста по-голям замах действат ... Саръев прекръстил някое друго сираче, а от запад цели села преименуват...Те БКП ще задминат направо...
--- End quote ---
.Pa eve jas cel zivot sum odrastil vo Hrvatska,a vece 10 godini ziveam vo Italia i imam cisto islamsko ime,pa nikoj dosega ne mi prigovoril za moeto ime,ili pak iminjata na moite 5 deca rodeni tuka vo Italia i site nakiteni so prekrasni i zvucni muslimanski iminja. A koga nekoj bi probal da mi prigovori nesto protiv mojata vera pred moi oci,toa bi mu bil posledniot moment od zivotot!. Eve jas i skoro site moi Torbesi od Makedonija koi ziveat vo Italia i nasekade po zapadna Evropa,sekogas i gordo go istaknuvame naseto islamsko poteklo i nasata silna privrzanost kon Islamot. Tuka na 15 km. od Treviso imame nasa dzamija vo koja se drzi vaz,hutba na nasinski jazik i e sekogas polna so dzemat od torbesi i bosnjaci. Jas ne pijam alkoholni pijalaci,nejadam svinsko meso..a klanjam pet vakat namaz,postam ramazan i biznisot mi odi super i site so koi sorabotuvam gi interesira samo profitot i mojata sposobnost za vodenje biznis,a ne moeto muslimansko ime!!! Ako e vistina deka nekoi muslimani vo rodopskite sela gi menuvaat iminata pod izgovor deka taka ce im odel podobro biznisot na zapad,togas tie se nisto drugo do IZRODI i IZGUBEN SLUCAJ i propala investicija!!! Selam do site gordi pomaci-muslimani!.
Nazmi:
Абсолютно забранено е нецензурни обръщения и обиди,по горе изстрих такива.Само по темата пишете!!!
fotakiev:
--- Quote from: fotakiev on May 01, 2009, 22:02 ---Ходът на културната революция сред Българите мохамедани в последно време навлиза в своя разгар. Последен етап от нея е усвояване от Българите мохамедани на Български народностни имена. С това се завършва възраждането на тая част от Българския народ, започнало преди две-три десетилетия и извършващо се днес с едно закъснение повече от сто години след общото Българско възраждане.
--- End quote ---
--- Quote from: mustafa_b on May 01, 2009, 22:02 --- С подобни методи може и да "възродите" някой и друг "сънародник", но със сигурност ще отчуждите много повече.
--- End quote ---
Мустафа_б, за какви методи говориш?Няма методи или опит за възраждане.Помаците се самовъзраждат.И слава Богу, че е по-голямата част от тях.
Напълно 100% доброволно си сменят името от турско-арабско, на друго.Единствените, които сега ги отчуждавате сте Вие,защото Вие ги приемате за предатели,така ли е?
И повярвай, хората които се чувстват българи,виждат вашата крайност и неприемане.
Какво означава български имена за теб?Християнски ли?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version