Български > Дискусии

Помаци от Велинградско!

<< < (26/130) > >>

Nazmi:

--- Quote from: Ayshe Shukri on March 20, 2009, 23:01 --- Тук си е все така хубаво Назми, чист въздух, пистата си я има на Юндола, има и друга по- голяма, нова на Старина, по пътя за Белмекен. Станцията на ДАП, незнам в какво състояние  е в момента, чесно да ти кажа, има друга на УОГС Юндола, която е най- добра за сега, хижата на Куртово също в момента действа и предлага много добри условия. Строителството все още нее много развито тук и затова може би природата е все така запазена и прекрасна, но занапред едва ли ще остане така, както в цяла България само се строи ли строи.

--- End quote ---
Благодаря Айше,много ме радва това,че въпреки мизерията и трудния живот във Велинградския край си има наш народ там,и красива природа!

sherif:
ami da to obrazovanieto dokara do zamarsqvaneto na okolnata sreda i ot tam natatak znaete nakade otivat ne6tata

abc:
sherif не ми пречиш. Стой си необразован.

Nazmi:

--- Quote from: Беглик on March 19, 2009, 16:46 ---Да, така е. Районът го познавам, но винаги има какво още да се научи за него. За мен даже това не е храна, а вълшебна смес, защото в тревата има толкова много билки, че кравата, която яде тази смес дава не мляко, ами някакъв лечебен еликсир. Там винаги трябва да се внимава да не се ходи из високата трева, че после трудно се коси. Миналата година прескочих и до Тошков чарк и г.с. Снежанка. Не е като на времето, когато беше пълно с хора. Ако нещо те интересува и го знам, ще ти кажа.

--- End quote ---
  Хубаво си е в Родопите,красота,измъчени хора но кротки! Човек трябва да обиколи света и разбере за това.Разказвам една случка от един състудент мой в Пловдив през 1987 година.Тръгнал човека с една раница багаж на стоп беден студент,успял да стигне до разклона за село Любча.Привечер минал един местен,забелязал го и го попитал за къде се е запътил! Колегата/християнин/ знаейки душата на Родопчанина казал.."Ами търся хотел да пренощувам".Какъв хотел бе ,ти си наш гостенин мустафир,закарал го в дома си в с.Любча,дал му най-хубавата стая,нагостил го и на сутринта по живо здраво.Това е истински случай! За мен не е изненада защото познавам гостоприемството на помаците там,запазено е и до днес,идете и ще се убедите в това!

B-52:

--- Quote from: Nazmi on March 20, 2009, 18:55 ---Kato cheta za Velingradsko mi stava hubavo,mnogo spomeni :),osobeno na Юндола! Znae li nqkoi kak e sega tam,imashe stancii,hubava pista prez zimata,borovinki  i chist vyzduh nagore kato se trygne za Belmeken.Predpolagam ima novi hoteli,imashe edna stanciq na Dap-Velingrad vse tam otsqdyh....spomeni.. :)

--- End quote ---
Юндола си е като преди...с малки изключения. Станцията на ДАП-а е приватизирана и не работи...само 2ма пазачи. Но учебното стопанство изгради нова, хубава учебна база за студентите с хотелска част, ресторант, бар...супер е. За сега това е единственото новопостроено нещо, ако изключим вилите и къщите на разни баровци...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version