Български > Дискусии

Помаци от Велинградско!

<< < (56/130) > >>

sultan selim:

sultan selim:

Nazmi:
sultan selim поздравление за автентичните снимки и красотата по Юндола и Велинградско.Искам да те помоля да ни разкажеш нещо за Съборите там,освен този в Юндола кога се провежда,през колко години..има ли други такива където помаците да се съберат,споделят.Например в Якоруда,или Дорково,Света Петка,....Ще е интересно да знаем как е народа там.Едно време пистите в Юндола събираха народ от света,по горе на Белмекен базата беше за националите.Конкретно за помаците ме интересува.?

sultan selim:

--- Quote from: Nazmi on January 21, 2010, 14:22 ---sultan selim поздравление за автентичните снимки и красотата по Юндола и Велинградско.Искам да те помоля да ни разкажеш нещо за Съборите там,освен този в Юндола кога се провежда,през колко години..има ли други такива където помаците да се съберат,споделят.Например в Якоруда,или Дорково,Света Петка,....Ще е интересно да знаем как е народа там.Едно време пистите в Юндола събираха народ от света,по горе на Белмекен базата беше за националите.Конкретно за помаците ме интересува.?

--- End quote ---
Сьбора  на  Юндола  е  всяка  година  около  20 август,  вьв Дорково  и  там  е  всяка  година ,в Костандово  сьщо  но   най - помашки  маий си е   на  Юндола  сьбират  се   наши  хора  от  всички  краища  на  БГ

Nazmi:
Благодаря много. За Юндола събора имахме тук тема,  http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2410.0.html     интересно е обаче ако се намери нещо да се отрази и помашките събори в Дорково и Костандово.Не знам дали имаме наш форумник тук да ни разкаже за живота по махалите из Велинградската ерия,околност.Сигурен съм много от нас не знаят,че има наши хора там по махалите дето зиме бъхтят пеш по час два откъснати от света за да хванат рейса,или напазаруват във Велинград.Ако слезнете на автогара Велинград ще видите хорица различни и ще разберете много..както и съм си замечтал един ден да се повозя на помашката теснолинейка,здраве и живот.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version