Български > Дискусии
Помаци от Велинградско!
Nazmi:
Hut,какво мислиш за Генерал Семерджиев? Незнам,но въпреки че беше заклет комунист си спомням как в с.Пашово хората го тачеха много.Ходил съм на гости с един приятел Тупев във къщата му във Велинград,знам че навремето когато искаха да съборят джамията в центъра на село Пашово генерала помогна и опази джамията като с негова помощ бе рег като исторически..Пак казвам генерала спомогна много по негово време се направиха цехове по селата които днес ей така си стоят!А колкото за туризма да така е.Освен пистата в Юндола,красотата от поляните,чистия въздух,млеко,боровинки,гъби..много хора могат само да мечтаят за това което е даденост там.Дано се поразмърдат местните та да помогнат и се развие туризма.Банско и Пампорово не са по красиви от Юндола но там се намесиха групировките и чрез туризма се разви много.Снощи гледах по ТВ- Гранд хотел Велинград е обявен за най-прогресиращ на Балканите,наградата е от Брюксел,значи може някой да оцени туризма там!
Hat:
Назми, за Семерджиев и да искам да кажа нещо добро ще ми бьде трудно.Ти сигурно знаеш,че той е свьрзан с нашият край единствено поради това,че е имало много ятаци,които са помагали на партизаните.Вярно е че е помагал в някои случаи но те бледнеят според мен пред онова,което всьщност можело да бьде.Той идваше на Крастава а и по другите села с вертолет с цялата вихрушка комунистическа от онова време и само ядене и пиене.Нищо направено от онова време не потрьгна и до днес.Дори пьтя,който многократно обещаваше,че ще направи не се довьрши. Той обещаваше велики неща.Вярно е че много хора го тачеха но това беше страхопочитание кьм партията, чийто ярьк представител беше той.Според мен нищо смислено не е направил за вьзможностите си да не казвам абсолютно нищо.А би могьл,би могьл,ако не ни подценяваше........
sultan selim:
Ген.Семерджиев имаше вила над м. "Каратепе " и винаги когато идваше го чакаше агне , кокошки , мляко и други ястия от помаците овчари по тоя раион !
B-52:
http://www.spiegel.de/unispiegel/studium/0,1518,625481-5,00.html
През лятото на 2009 г. група немски журналисти посетиха всички новоприсъединени държави /Полша, Чехия,Румъния, Унгария, България и др./, за да видят какво става с тях няколко години след приемането им в ЕС. Случайно "българските журналисти" Каролине и Тилко минаха и през Света Петка. И публикуваха чудесна статия в сп."Spiegel"- "Team Bulgarien - das muslimische Bergdorf"/Мюсюлманското планинско село". Германците останаха възхитени от хората и природата.
muti6:
Красотите на Белмекен
Белмекен е язовир, разположен на 2000 м надморска височина по течението на Сестримска река в подножието на Рила планина и е част от каскадата "Белмекен-Сестримо-Чаира". Той е най-високият язовир на Балканския полуостров. На това място можете да се насладите на величествени гледки. Само на 200 м. се намира една от най-големите спортни бази. Намира се на 26км от село Юндола.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version