Български > Дискусии

Помаци от Велинградско!

<< < (75/130) > >>

Nazmi:

--- Quote from: Hadj on March 06, 2010, 15:56 ---  Назми,ти ме разплака човек.
  Една жена се провиква "Снимай младеж,всичко да гледа.."Добре е да го гледат и тези които казват че за тях имито е без значение.Добре е да го гледаме и такива като мен които  Декември 1989 още се ослушвахме каково ще стане а хората са мръзнали за да извоюват и моите права,Аллах да ги вазнагради.

--- End quote ---
              Hadj,,това е самата истина.
На 29 дек Помаците от цяла България бяха пред президенството за да им се върнат имената.
Студентите в София помагаха много като носеха чай,храна на народа събрал се спонтанно.
Такова спонтанно събиране на помаци говори много каква болка се е насъбрала в душите.

Tekbir in Sofia, Bulgaria, 29.12.1989 - HD
По мнение на хора там три дни над 70 хиляди са стоели в студа решени на всичко докато не им се върне имената.
От Велинградско имаше най много,Благоевградско.Смолянско,Казанлъшко..откъде ли не.
Вечерта на 29 дек излезна Петър Младенов пред протестиращите,заедно с проф. Иван Ангелов да съобщи новината- Имената ви ще бъдат върнати.Това знам и до днес от Хасан Бялков,който е тук в Америка.
Алиш днес е в Турция.радва се на свободата.!
Един наш брат Акиф Алиев го помоли да влиза в сайта,но човека не иска да се връща,така както Зейнеп Ибрахимова днес само с тъга и спомени се връщат в онези години..

Nazmi:
  За нашите братя и сестри Помаци от Велинградско,както и наши съфорумници тук от този красив край и отруден работлив народ!

http://www.goear.com/listen/74ee801/alishele-alishkole-Pijetata

Adrenalin:
В клипът разпознах доста хора от моя край,включително и баща ми(рахметлията),много се натъжих :(

Nazmi:

--- Quote from: medo on March 18, 2010, 17:10 ---В клипът разпознах доста хора от моя край,включително и баща ми(рахметлията),много се натъжих :(

--- End quote ---
 Съжалявам,братко Медо!
 Добре,че бяха тези хорица с цената на живота си бяха решили там в студа да останат но да се върне най- святото на човека името от родителите.
Клипа ми бе предоставен от един участник там.
Политиците по онова време гледаха как да крадат,а нашия народ на помаклъка искаше елементарни неща отнети от душата на помака!

sultan selim:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version