Български > Дискусии
Помаци от Велинградско!
sultan selim:
Предател
KaraIbrahim:
Що не го оставите човека на мира?Кого точно е предал?
В негово лице аз виждам един много успешен изпълнител на народни песни-български,помашки и македонски.
И вместо да се гордеем,че "наше момче" толкова е успяло,ние бързаме да го залеем с помията на дребничката си злоба.
Иди после обяснявай,че сме нещо по-различно от българи...
Hat:
--- Quote from: KaraIbrahim on May 27, 2010, 00:38 --- Що не го оставите човека на мира?Кого точно е предал?
В негово лице аз виждам един много успешен изпълнител на народни песни-български,помашки и македонски.
И вместо да се гордеем,че "наше момче" толкова е успяло,ние бързаме да го залеем с помията на дребничката си злоба.
Иди после обяснявай,че сме нещо по-различно от българи...
--- End quote ---
Защо мислиш,че това е злоба и то дребничка.Аз лично смятам написаното по горе,като препорька от която може да се извлече добра поука.Всичко е вьпрос на гледна точка и начин на мислене и вьзприемане на околният свят.
Hat:
--- Quote from: ves.K on May 26, 2010, 16:16 ---А може би той си е намерил корените-погредни го от този ъгъл и ще ти мине.
--- End quote ---
Много сьм ти благодарен за сьвета,такива получавам доста от бегли познати като теб които се лутат в тьмното но Откадето и да го погледна виждам един заблуден човек отдаден на материалното,който не може да оцени по правилен начин присьствието и величието,което му е отредено.Сигурен сьм ше го осьзнае дано само не е твьрде кьсно.
sirrio:
Напълно съм съгласен с KaraIbrahim
--- Quote from: KaraIbrahim on May 27, 2010, 11:44 --- Е,може и да не е дребничка.
Първо-не краде текстове.Ако има такъв случай,все някой автор щеше да е изревал досега.Народната музика не е подвластна на Закона за авторско право и всеки може да я изпълнява.Както и да прави собствени интерпретации.Това не е кражба.
Второ-това,че Н.Славеев изпълнява много помашки песни,и то много добре само по себе си означава,че той ги популяризира.В потивен случай някои от тях щяха да се знаят само на местна почва.А сега ги слуша доста голяма аудитория.
И трето-човекът пее, не е задължително при всяко появяване в публичното пространство да се афишира.Ще е досадно и ще прилича на Бай-Ганьовото "Булгар,булга-а-а-ар!".
И не на последно място-дори и да е толкова негативен образът му,не разбирам защо трябва да възниква омраза към него?
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version