Български > Дискусии
Помаци от Велинградско!
Сидхарта:
Така е Султане, има много талантливи хора от района ,но това е друга голяма тема ,както и темата за признаването и развиването на тези таланти.
Преди доста години познавах ,един майстор на когото викаха Дрънката, не този от Дъбева махала този когото познавах, мисля вече е рахметлия и първият носител на този прякор-та той беше виртуоз на този инструмент- тамбурата -при всички случаи, класа над банскалии.
Svetla:
--- Quote from: Nazmi on September 04, 2010, 09:05 ---Смея да твърдя,че помаците от Велинградско са едни от най- чистите души,хора на морала и уважението.
Такива неща там в село да излъжеш или друго е недопустимо! Спомням си,как от махалите с часове хората вървят пеша за да стигнат до разклона за реиса до Велинград.И друго за 10 махали там бат Бойко дава 1 линейка за Бърза помощ,хорта мрат като мухи.зарекъл съм се тук в сайта да повдигна въпроса,и ще стане не може така!!!???
Има нещо много, но в душите в тези хора са истински ,не казвам че всичко е ОК! Но мизерията не е променила степента на уважение към новодошел или беден,всеки помага!
И до днес казвам,идете в Пашово,Юндола,Кръстава,Света Петка,.........,за да усетите помашката душа!
http://www.youtube.com/watch?v=Z-sjpQ8jvTg&feature=player_embedded#!
--- End quote ---
Смирени са просто.
Hat:
--- Quote from: capisco on November 01, 2010, 23:34 ---Смирени са просто.
--- End quote ---
Много кратко и още по неясно заключение.Нужно е малко пояснение според мен.
sultan selim:
--- Quote from: Сивин on November 01, 2010, 23:32 ---Така е Султане, има много талантливи хора от района ,но това е друга голяма тема ,както и темата за признаването и развиването на тези таланти.
Преди доста години познавах ,един майстор на когото викаха Дрънката, не този от Дъбева махала този когото познавах, мисля вече е рахметлия и първият носител на този прякор-та той беше виртуоз на този инструмент- тамбурата -при всички случаи, класа над банскалии.
--- End quote ---
Да него бьркаш с "черешката"
Сидхарта:
--- Quote from: sultan selim on November 02, 2010, 18:24 ---Да него бьркаш с "черешката"
--- End quote ---
Мисля не бъркам -но все пак много години минаха, откакто бях из района.
Познанията ми за Велинградско и района се базират, на наблюденията ми отпреди 20-30 години ,оттогава досега, положително нещата не са същите.
А и съм далеч от мисълта- че не мога да сгреша понякога.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version