Български > Дискусии

Помаци от Велинградско!

<< < (117/130) > >>

драгиново:
Добре заварили, между другото сайта е много интересен и има доста интересни теми и мнения.

Nazmi:
Това сме си ние-помаците.Шарения,смесица,традиции запазени с векове.  Особено ми е драго да гледам и се радвам на запазените помашки традиции като сватбите в Рибново,съборите в помашките региони- с.Ваклиново,в Северна България..,в Юндола Велинградско. Искам да попитам знам рано е,всяка ли година има събор в Юндола или през година.Знам,че е през август но за 2011 година не съм сигурен дали ще има.Дано има,толкова помаклък шарен на едно място в планината сред красивата Юндола,здраве да е.. ;).
   Преди две години помашки събор пак там..,красота,носии,народ..
  събор в Юндола

събор в Юндола

Mikonos:
 pomashkite sabori gi ima i v Greece.Vsqka godina pomakos se sabirat na tradicionen sybor.Skoro shte pusna klipove ot tazi hubava tradiciq.Taka pone pomaklyka na Balkanite osven mizeria moje da otpusne dushata si pone za edin den.

драгиново:

--- Quote from: Nazmi on February 18, 2011, 15:36 --- Това сме си ние-помаците.Шарения,смесица,традиции запазени с векове.  Особено ми е драго да гледам и се радвам на запазените помашки традиции като сватбите в Рибново,съборите в помашките региони- с.Ваклиново,в Северна България..,в Юндола Велинградско. Искам да попитам знам рано е,всяка ли година има събор в Юндола или през година.Знам,че е през август но за 2011 година не съм сигурен дали ще има.Дано има,толкова помаклък шарен на едно място в планината сред красивата Юндола,здраве да е.. ;).
   Преди две години помашки събор пак там..,красота,носии,народ..
  събор в Юндола

събор в Юндола  Да събора на Юндола е всъка година в рамките от 15 - 30 август

--- End quote ---

muti6:
Юндола /край Велинград/ Youndola /region Velingrad/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version