Български > Дискусии

Помаци от Велинградско!

<< < (13/130) > >>

Сидхарта:
Хубаво е това което научавам че в Света Петка има средно училище-все такива новини от там да се чуват все в посока към прогрес са.Не съм съгласен с обясненията на Омега2 односно това защо няма много миграция от района- просто такова вълшебно място като тн. висок район няма- който е ходил там не може да не е усетил магнетичната сила на природата там фокусирала сякаш в този район всичката своя прелест и първичност-та трудно се напуска такова място.А  найменованията на местностите допълват тази митичност-покрай Св.петка Чоралица-Юндола-Братковица-Голак-Лъката покрай с.Пашово- Лазивото Богданов харман- Малевица с.Цветино Седлото-Свинеядина-Радювица-за с.Кръстава-Трончовото- Кереза-Друма-Пилев рид - Каурски гробе Пръди кон (-имената на местностите взех от книгата на Полежански малка част от тях знам от други хора.Но който е пътувал с теснолинейката надявам се е усетил вълшебството на този район и се е уверил не само в природните красоти но и в физически и душевно хубавите хора които той е отгледал.

Isyankar:
Св. Петка трябва да се насочи към туризма. Близостта й до теснолинейката е много ключова и в бъдеще ще има много позитивен ефект, когато се развие линията като туристическа и се направи туристически връзка между Банско и Велинград и китните селца и градчета между тях... А пък в още по-обозримо бъдеще може и да до Драма да продължи линията......

abc:
Образование му е майката. Религията капсулира в общности, антирелигиозна медийна пропаганда пък манипурила тези извън общността. Образованието ще попречи и на двете.

Сидхарта:
Така е образованието е това което ще спаси света-науката.

Nazmi:

--- Quote from: ves.K on March 11, 2009, 15:15 ---Така е образованието е това което ще спаси света-науката.

--- End quote ---
ves.K- hubavo poslanie na kniga,ama da popitam tova kak shte prozvuchi ako otidesh v edno selo ot Velingradsko i go kajesh na chovecheca deto dnes se chudi kak da izkara 5 leva za nasyshtniq hlqb,pyk za utre da ne mislim.Imam edna molba kym nashite syforumnici-ako nqkoi ima info za jivota v Яkoruda,za problemite tam,za syjitelstvo pomaci i hristiqni zaedno neka pishe,Temata obhvashta i Яkoruda,а знам che ima kakvo da se kaje kak q karat tam,koi komandva.....Blagodarq koito spodeli tuk!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version