Български > Дискусии
Помаци от Велинградско!
Nazmi:
--- Quote from: husein on March 13, 2009, 01:00 ---Якоруда е с население около 6500 жители,в общината са около 12 000,като включва селата Юруково ,Конарско,Аврамово,Бел камен ,Смолево,Бунцево,Черна Места -всички са чисти помашки села.последните години на демокрация,винаги кмета е бил помак,като сега кмет е Нуредин Кафелов,в града отношенията са сравнително добри,м/у помаци и българи.съругата на президента е от тук,масларова,ф.боков,сабрие сапунджиева-зам.министър на правосъдието също! събота е пазарен ден,и се събират много хора,като събор е това е и най-големия пазар в района.в събота се правят и сватбите,много са интересни!сдзурни и тъпани!на центъра е и ресторанта сега го държи певеца Мехмед Ислям,от тук е и Айшето,от Юруково е Сабри Медаров.
--- End quote ---
Благодаря husein,отдавна ми се искаше някои да вземе отношение за този наш народ от Якоруда,знам има какво много да се каже за тези наши братя помаци там.Имах приятел от рода Шарански и до скоро знаех за живота там,който като всеки помашки НЕ е лек,нека и други пишат.!
sema_rohleva:
--- Quote from: husein on March 13, 2009, 01:00 ---Якоруда е с население около 6500 жители,в общината са около 12 000,като включва селата Юруково ,Конарско,Аврамово,Бел камен ,Смолево,Бунцево,Черна Места -всички са чисти помашки села.последните години на демокрация,винаги кмета е бил помак,като сега кмет е Нуредин Кафелов,в града отношенията са сравнително добри,м/у помаци и българи.съругата на президента е от тук,масларова,ф.боков,сабрие сапунджиева-зам.министър на правосъдието също! събота е пазарен ден,и се събират много хора,като събор е това е и най-големия пазар в района.в събота се правят и сватбите,много са интересни!сдзурни и тъпани!на центъра е и ресторанта сега го държи певеца Мехмед Ислям,от тук е и Айшето,от Юруково е Сабри Медаров.
--- End quote ---
Преди около 5 -6 години бях за последно в Якоруда , много красиво градче.Нощувахме вечерта на хижата в Тръщеник.Сутринта като се суъбудих и отворих прозореца , една красота , пални ти душата,зелено и планини , планини , край нямат, и борове големи , могъщи , кристален , чист въздух...С една дума КРАСИВО.
Там бяхме на гсти на ОбС на Якоруда и кмета (тогавашен и сегашен) Нуредин Кафелов.По-късно беше преместен в СОфия , но явно наследника му не е успял да се справи със задачите в Якоруда и ето го сега пак кмет.Изключително ерудиран човек , възпитан , същото мога да кажа и за Сабрие Сапунджиева , с нея се запознахме , когато беше Секретар на ЦИК по време на местните избори.....С една дума Хюсеин ....ерудирани хора излизат от вашата Якоруда ....
Nazmi:
Да Сема,истина е! Мен все ми се иска хора от Велинградско-ЯКОРУДА- Сърница тук да си кажат болките и проблемите! Говорим за един наш народ тук и там,дето с ежедневието си показват проблемите сред помаците в района на Велинградско като част от наш народ!
B-52:
Здравейте, радвам се, че някой е засегнал темата за Велинград...Оттам съм, или по-скоро от село до Велинград. Регистриран съм отдавна тук, под друг ник доскоро...Също ме интересува откъде сме, защо сме и накъде отиваме...Намирам време да се ровичкам и тук, не съм оставял мнения досега...Имам много за разправяне...Оправям се и с немски, и с английски , дори и с турски. Току що навърших 40 години ;))))))(
kasmet70:
Днес регистриран с толкова много въпроси? ???
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version