Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
EVROPOMAK:
Сега малко по-сериозно! Незнам, но все съм се чудел защо в масовите медии и чужди коментари все се споменава, че едва ли не "възродителниат процес" е започнал през 1985г. и се е проявил и възобновил през 1989г.? 8)
Нещо, все убягва от на част от журналистите онези различните "ВП"-та , през 1912г. , различните проявления след това и засилено възобновяване през 1972г. Дали затова, че през тези години бяха насочени основно към Помашкия етнос, поради непознаване на тази тема от една част от журналистите, или поради други причини не се посочват тези години! ???
Българин:
Появата на "Атака" и засилването на влиянието й през последните години е съвсем нормална реакция и трябва да го разберете. Според мен тази тенденция ще достигне своя връх през следващите 4 години и ще започне полека-лека да се свива. Тази тенденция е в резултат на несъразмерното присъствие на ДПС във властта през последните 2 мандата и на отношението към българите християни в смесените райони от страна на администрацията на ДПС. В моя роден град Лозница, Разградско, е почти невъзможно християнин да започне да развива някакъв сериозен бизнес или пък да направи значима инвестиция, без благословията на ДПС. Да не говорим за това да си намери работа в администрацията - общинска или държавна, ако не е член или привърженик на ДПС. Затова и тези райони са изостанали, в тях почти няма никакви инвестиции, освен турски, а хората умишлено са държани в бедност и страх, за да бъдат контролирани от Ахмед Доган.
Докато не се разчупи тази отровна прегръдка, такова ще е положението, за съжаление.
PNK2003:
--- Quote from: Българин on June 01, 2009, 15:19 ---Появата на "Атака" и засилването на влиянието й през последните 8 години е съвсем нормална реакция и трябва да го разберете. Според мен тази тенденция ще достигне своя връх през следващите 4 години и ще започне полека-лека да се свива. Тази тенденция е в резултат на несъразмерното присъствие на ДПС във властта през последните 2 мандата и на отношението към българите християни в смесените райони от страна на администрацията на ДПС. В моя роден град Лозница, Разградско, е почти невъзможно християнин да започне да развива някакъв сериозен бизнес или пък да направи значима инвестиция, без благословията на ДПС. Да не говорим за това да си намери работа в администрацията - общинска или държавна, ако не е член или привърженик на ДПС. Затова и тези райони са изостанали, в тях почти няма никакви инвестиции, освен турски, а хората умишлено са държани в бедност и страх, за да бъдат контролирани от Ахмед Доган.
Докато не се разчупи тази отровна прегръдка, такова ще е положението, за съжаление.
--- End quote ---
Ако това не ставаше с благословията на ДПС, то със сигурност щеше да е необходима нечия друга благословия...
Проблемът с ДПС е, че умишлено държат в бедност и страх собствените си гласоподаватели, както сам твърдите. Гладният човек винаги е по-лесен за манипулация.
Що се касае до Атака... Може би от ДПС са най-добре запознати.
Българин:
--- Quote from: PNK2003 on June 01, 2009, 16:25 ---Ако това не ставаше с благословията на ДПС, то със сигурност щеше да е необходима нечия друга благословия...
Проблемът с ДПС е, че умишлено държат в бедност и страх собствените си гласоподаватели, както сам твърдите. Гладният човек винаги е по-лесен за манипулация.
Що се касае до Атака... Може би от ДПС са най-добре запознати.
--- End quote ---
Според мен "Атака" не е рожба на ДПС, макар че на Доган му идват дюшеш действията и изявленията на Волен. Тъй като преди да почна работа в "ТЕМА" бях близо 4 години във в. "Земя", издаван от бившия шеф на Шесто на ДС Димитър Иванов, поназнайвам някои неща за "Атака".
Що се отнася до "благословиите" - в общините, ръководени от други партии, не се създават толкова много пречки по всевъзможни начини на потенциалните инвеститори, както в районите, управлявани от ДПС. Не знам на какво се дължи това, всеки може сам да си отговори на този въпрос.
Nazmi:
--- Quote from: teo on June 01, 2009, 23:27 ---Драги мои съфорумци,
Днес точно няколко дни пред изборите...реших да ви публикувам една тема от един вестник.Бившите садисти и възродители от десетките геноциди и възродителни процеси все още са на власт.Те продължават пировата си игра.Вие сами ги знаете кои са...за това няма да споменавам имена.Но знам че след 3-4 дена много хора ще гласуват на тези лъжци които все още са на власт.Вече 20 години нашите надежди за една реална демокрация са излъгани и продължават да бъдат излъгани.Бивши възродители все още са на власт.На власт са и техните лакеи,агенти,доносници...и садисти.Дори има едни които са в листата на Евро Депутатите.Прочетет това:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=134995
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version