Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
Shumarov:
Разбира се, че е възможно! Нещо по-вече-то е благородно!
Нери Терзиева е много умело ни показва с героинята си, че ние(обикновенните хора) сме по-благородни от причинителите на зверствата!И разбира се, че любовта побеждава всичко! :)
Не зная дали съфорумниците не остават с впечатление, че съм кръвожаден и отмъстителен кучи син, като пиша за отговорност! ;D
Просто не намирам за нормален развоя на нещата! Не намирам за нормално да ме приема за приятел някой с условия! Приятелството е безусловно и ако има условия, то не е искрено! А приятелството сред обикновените хора си е съществувало и ще си съществува! "Достлука" на високите етажи е отвратителен и обиден за уважаващи себе си личности!
mustafa_b:
Shumarov, аз не мисля, че си "кръвожаден отмъстител". По-скоро съм склонен да мисля, че си имал вземане-даване с определени политици, и сега си го изкарваш на цяла една партия.
В моето село има няколко души (включително баща ми), лежали години наред в Белене и в други затвори, но подкрепящи безусловно ДПС. Не мисля, че е редно да ги определяме като "неуважаващи себе си личности".
Shumarov:
--- Quote from: mustafa_b on January 30, 2010, 13:38 ---Shumarov, аз не мисля, че си "кръвожаден отмъстител". По-скоро съм склонен да мисля, че си имал вземане-даване с определени политици, и сега си го изкарваш на цяла една партия.
В моето село има няколко души (включително баща ми), лежали години наред в Белене и в други затвори, но подкрепящи безусловно ДПС. Не мисля, че е редно да ги определяме като "неуважаващи себе си личности".
--- End quote ---
Грешиш, mustafa_b! Аз никога не съм се занимавал с политика-даже и от комсомола бивах изключван и включван заради проклетия ми характер!Не съм си имал вземане-даване с никакви политици! Отношението ми е плод на моя мироглед и не е причинено от лични взаимоотношения. А неуважаващи себе си личности нарекох хората на високите етажи, които правят тези договорки за трохите, на цената на непотърсена отговорност!Допускам, че твоят баща не би направил такива договорки!Никой уважаващ себе си човек не бива да ги прави! Що се отнася до симпатиите на хората към ДПС(и към всяка друга партия), те са хубави до момента, когато станат безусловни!И Сава Доганов знае, че има безусловни симпатии и затова се гаври с българската политика, като перверзен политически пезевенк!
Metka:
"Да простим но да не забравяме".
Мустафа, имаше такава тема. На мене ми харесва това, но не като лозунг на откровени опортюнисти, които са се облагодетелствани от ВП и днес пак бъркат в кацата с мед.
Знаем всички че в България , с цел да не се дестабилизира обстановката, в публичното пространство и на практика бе предложен испанският модел за прошка.
Имаше се предвид Испания и нейното развитие след гражданската война и управлението на Генерал Франко.
Това ще прозвучи предполагам като анекдот на Шумаров.
Но това което се случи в България през последните 20 години и това което се е случило през онези 20 години в Испания след Гражданската война според мене има голяма разлика.
И именно тука Шумаров , като човек които познава испанската култура и българският модел на преход, може да направи автентично сравнение.
А пък Мустафа от друга гледна точка, като морален авторитет, по някакъв начин успява да
пречупи прошката, през добрите ни традиции като част от културата и аналогичните практики на мюсюлманските общества.
Бих посочил личния пример на Мустафа че той не се сърди повече от 3 дена.
Но Шумаров е прав за друго.
На практика в България , този модел на прошка, подобен на Испанския не е дал очакваният резултат.Виждаме как в България е задействан голям националистически потенциал, целящ да ни сатанизира.
На практика бе подменена не само публичноста, която трябваше да се задава от Гражданското общество, но стана и така че нашите автентични лидери като Хасан Бялков,
Байрам Гетов,Рамадан Рунтов, и много други, просто са в нещо като изгнание. Далече от Родината си.
Те не участват в тези процеси.
Защо е така незная.Може само да се гадае.
Става така че за Възродителният процес пишат повече хора които не са засегнати от него и то от съпричастност.
Вместо примерно ние да сме авангарда на това.
Появиха се слухове за различни проекти като "Късата Памет" - http://www.dnevnik.bg/analizi/2007/02/06/309706_kusata_pamet_za_tnar_vuzroditelen_proces/
Та, аз също съм за прошка, но не по този начин.
Hadj:
Мустафа.Наистина трябва да се прощава но да не се забравя.Понякога обаче нямаш ли усещането че ние сме забравени като хора пострадали от "възродителния процес".В повечето случаи се започва от 1984 г. всякаш преди това е нямало такова отвратитилно събитие.Съзнателно или неволно големите заобикалят темата за "възродителния процес" при помаците.
Аз се прекланям пред хора като бащати които са пострадали заради името и вярата си-Ишаллах Аллах да ги приеме като шеиди,но дали тези на които дава безусловно подкрепата си са седнали да мислят толкова за неговия хал?
За филма "Откраднати очи".Първо наистина е много силно въздийстващ и близко до реалното.Колкото за прошката мисля че едва ли би се случила в реалния живот.Нери малко е засилила метаморфозата но това не прави филма по -малко силен.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version