Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (66/172) > >>

Hat:

--- Quote from: Балканджия on February 17, 2010, 23:25 --- Сюлеймане за твоите деди не знам, а честно казано слабо ме интересува. Аз знам моите деди и прадеди за кого са се били, с кого са се били и как са се били. Вместо да висиш по форумите вземи и прочети малко за 10-ти родопски полк, за това какви са били войниците в него и за това как е участвал в превземането на Одрин. След това ако не верваш иди по смоленските села и разпитай местните хора и мюсюлмани пък и християни как дядовците и бащите им се се били за България и те с радост и гордост ще ти разкажат. Когато направиш това ела пак и вече подготвено ми отговори. До тогава думите ти ще са като бръмчене на мухи в ушите ми!

--- End quote ---
АЗ незнам дали Сюлейман виси по форумите но като гледам теб няма кой да те бие.

Hashashin:

--- Quote from: hat on February 18, 2010, 12:27 ---АЗ незнам дали Сюлейман виси по форумите но като гледам теб няма кой да те бие.

--- End quote ---
Хат аз когато е трябвало съм залягал над книгите и съм разговарял с хората, че когато говоря да не се излагам. Сега мога и 24 часа да седя на форума ама нито една глупост няма да изтърся за разлика от някои други.

tersid:

--- Quote from: Балканджия on February 17, 2010, 08:31 --- После през 1913 година 10-ти Родопски полк на Българската армия съставен на 90% от смолянски помаци безстрашно настъпва към Одрин и го превзема. Да именно помаци са превзели, "непревзимаемия Одрин". Най-ценни сведения дава един помак, внедрен там от българското разузнаване като бозаджия на турската войска. Денем продавал боза а вечер чертаел карти на Одринските укрепления.   Това е нещо от което мен лично ме е срам като българин.

--- End quote ---
Бълканжи ,10 родопски полк е бил съставен само от българи от Хасковска околия които пирфектно са знаели турски език.Така че ,молъ тъ недей продава боза и черта карти и ти като оня помак топограф, че и мен ме хваща срам.

Hashashin:
Терсиде  бъркаш се доста, сьодни чим прочети кина пише за десетиен полк, дали са били христиени там или помаци, прочети кой си хвърля шинелите върху бодливата тел за да преминат другите войници, кой се откроява с най голямо геройство. Няма от какво да те е срам- и помака чертаещ карти и тези в състава на десети Родопски полк са се били за родината си и са я защитавали. В това няма нищо срамно, дори на против. Турския аскер също се бил за родината си и я е защитавал. Били са се като тигри, но тогава късмета е бил на страната на България. Всички паднали за родината си войници са достойни за уважение и почит! Поклон пред светлата памет на загиналите и от двете страни и никога тези събития да не се повтарят! Ататюрк завеща България и Турция да са приятели и аз се надявам, че нашето и тяхното правителство ще спазят този му завет!

tersid:
Балканджи определено  те бива да си измисляш . И за втори трети път те хващам да правиш свободни и безразборни съчинения.
Помаците по онова време са служили в турската армия,  а ония които са били в пределите на България въобще не са служили в редовната армия ,поне до втората световна ,защото са били "неблагонадеждни ". Помаците почват да служат в редовната българска армия и са били мобилизирани само във Ардински и Неврокопски полк на първа българска армия и то след 1941 г.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version