Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
Пламен Пасков:
--- Quote from: tersid on February 18, 2010, 15:46 ---Разбира се ,че не са. През Първата световна са участвали ,но в Балканската ,не са.Значи ние ще участваме във българската армия ,пък вие ще ни кръстите семействата през това време.Смехурковци.Благодаря за вниманието все пак,но не го заслужавам.Освен товааз съм пацифист и не обичам смъртта в името на Родина .
--- End quote ---
-----
Балканската война, наричана още Първата балканска война, е военен конфликт между Османската империя, от една страна, и съюзените България, Сърбия, Гърция и Черна гора, от друга, продължил от 26 септември (9 октомври по нов стил) 1912 до 17 (30) май 1913 г.
-----
Остава България да е направила паметници само на загиналите турци, воювали на страната на България против османската империя, през Балканската война, и да е "игнорирала" помаците, които си останали мирно по селата със семействата си, защото били обидени от прекръстванията си и се инатели на рекрутите.
Или, да са загинали и турци, и помаци, но България в тези паметни плочи да е издълбала имената само на турците. Естественно,с цел да обиди още повече помаците, загинали във войната.
tersid, правилно ли улових идеята ти, или нещо сбърках?
Hashashin:
--- Quote from: tersid on February 18, 2010, 15:46 ---Разбира се ,че не са. През Първата световна са участвали ,но в Балканската ,не са.Значи ние ще участваме във българската армия ,пък вие ще ни кръстите семействата през това време.Смехурковци.Благодаря за вниманието все пак,но не го заслужавам.Освен товааз съм пацифист и не обичам смъртта в името на Родина .
--- End quote ---
Терсиде представих ти имена на загинали от периода 1912-1913 година. Тогава е Балканската война, а не първата световна. Ти ако не знаеш това говори лошо само и единствено за тебе. Не си съчинявай и не се гаври с паметта на хилядите помаци и турци дали живота си за майка България. Аллах рахмет елейсен. Почивайте в мир, верни синове на България!!!!
tersid:
Пасков ,докато нашите хора са били мобилизирани в имперските редици ,българската войска е кръстила по селата. А след като е свършила балканската война всеки който се е бил прибрал , е бил задържан и обезоръжаван. Така че не е логично някой да ми кръсти семейството пък аз да умирам за Родината му.
Пламен Пасков:
--- Quote from: tersid on February 18, 2010, 15:53 ---Пасков ,докато нашите хора са били мобилизирани в имперските редици ,българската войска е кръстила по селата. А след като е свършила балканската война всеки който се е бил прибрал , е бил задържан и обезоръжаван. Така че не е логично някой да ми кръсти семейството пък аз да умирам за Родината му.
--- End quote ---
Още по-нелогично е да се отрича очевадната, задокументирана не само на хартия, но и на камък историческа истина.
Такова отрицание си е гавра и с мъртвите, загинали твои единоверци.
Но това са си ваши работи...
Господ всичко вижда и всекиму въздава според заслугите...
Hashashin:
--- Quote from: tersid on February 18, 2010, 15:53 ---Пасков ,докато нашите хора са били мобилизирани в имперските редици ,българската войска е кръстила по селата. А след като е свършила балканската война всеки който се е бил прибрал , е бил задържан и обезоръжаван. Така че не е логично някой да ми кръсти семейството пък аз да умирам за Родината му.
--- End quote ---
Когато фактите и камъка говорят дори Терсид трябва да замълчи и да почете паметта на загиналите!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version