Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
tersid:
Хаха ,той и твоят приятел Николай Овчаров беше намерил една варовикова плоча на която едно турче си беше написало името с латински букви, и той я обяви за тракийска плоча с тракийска писменост.
Балканджи казах ,че съм пацифист и не одобрявам неестествената смърт.
Hadj:
Годините които са изписани дали не са годините в които са загинали войниците,едва ли това са годините на войните? А това че по време на първата световна война е ичмало мобилизирани помаци в българската армия е вярно,нали затова забегналите в Беломорска Тракия , България ги връща обратно и годните да носят оръжие били мобилизирани.Дядо Осман ми е разказвал как бил пленен и като пленник какви мъки са изтърпели в Сърбия а след това като ги изпращат във Франция макар и пленник говореше хубави неща за французите.
Но някой дето знаят много легенди да не бъркат симита с белия хляб!
Hashashin:
Ми точно де- в тези години са загинали войниците, тогава е била Балканската война, значи са загинали в нея. Просто и ясно е!
Hadj:
Просто но за теб неясно-това за годините на раждане.Пък никой не отрича че помаци са проливали кръвта си за България,даже се гордеем с това.
Hashashin:
Години на раждане друг път, на тия дето пише 1944 и те ли са години на раждане Хадж? В коя война са загинали тия родни през 1944? Бре, брей. Помисли малко!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version