Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (111/172) > >>

Marlboro:
g-n "storik",ti  vaobshte imash li sram s implantiranata magareshka koja v liceto si za da pripomnqsh za zakon na familni imena vavedeni prez 90-te godini ?
g-n "storik" tezi familni imena sa bili fiksirani ot dqdo ti  "fashisto-komynist" s  pradqdo  osmanski-grajdanin na Osmanskata imperiq znaesht perfekno ezika na imperiqta.

Svetlina:

--- Quote from: Marlboro on April 15, 2012, 14:51 ---......................
g-n "storik" tezi familni imena sa bili fiksirani ot dqdo ti  "fashisto-komynist" s  pradqdo  osmanski-grajdanin na Osmanskata imperiq znaesht perfekno ezika na imperiqta.

--- End quote ---

Г-н Марлборо, вземи прочети законите в РТурция, пък тогава се изказвай. Или питай администратора на сайта - Назми, а може и Тоска, въобще, който си избереш от управата или модераторите.
А ако се разтърсиш из сайта ще намериш достатъчно информация за тия неща.

Може и на чужд език да потърсиш - и престани да обиждаш, защото неукия си ти в случая. Товма, че ти не си в течение на нещо, или, че не искаш тода е така, не означава, че ТО НЕ СЪЩЕСТВУВА.

И те подканям да пишеш на кирилица - даже в сайта има кирилизатор, напълно е достъпен.

Marlboro:
Svetlina, zashto trqbva da pitam nqkoj ili nqkakvi vashi samozvanci s predstavka "istorik" s falshivi diplomi, kogato az  sam ochevidec na fashisto-komynisticheskiq-ateistki-"hristiqnski" rejim predi 90-te godini na minaliq vek,koito smenqha imena na musylmani. Zatova  bqh provokiran otnovo ot vashiq forumen "storik" s naglosta si da napomnq za smqna na familni imena prez 90-te.

V Tyrciq  zakona za familnite imena sa ot 19 yuni 1934, a ne ot  90-te godini kakto e pisal fantaziora "storik"- "nablyudatel".
Tozi zakon iziskva vsichki grajdani da priemat izpolzvaneto na familni imena,zashtoto opredeleno hristiqni i evrei veche otdavna sa polzvali familno ime v Osmanskata imperiq,no musylmanite po princip ne sa polzvali familni imena.
Musylmanite v Osmanskata imperiq  sa polzvali nadstavki vmesto familno ime ,kato  "pasha","hodja" "hanim","efendi","bej","molla", "karasakal", "akbash" i oshte  mnogo i mnogo takiva naj-razlichni nadstavki.
 Osmanskiq premier ima nadstavka sled imeto si kato  Sadrazam/Vezri-I Azam ili Velik vezir i mnogo drygi visokopostaveni darjavni slyjiteli nosqt titli i nadstavki kato "vezir,"pasha" i sled pensioniraneto na generali/admirali prodaljavat da nosqt  tezi titli  do kraq na jivota si. Tezi nadstavki sa opredelqli  oficialno kato profesiq ili tehniq neformalen statyt v ramkite na obshtestvoto.
V dneshno vreme v obshtestvoto kato pochit za yvajenie  pri majete  ima predstavka kato "bej-efendim" sinonim na  "yvajaemi -gospodine" pri jenite "hanim-efendi" -"yvajaema- gospojo"

Specialno pri moq slychaj prez 90-te godini fashisto-komynistite me reketiraha  za mejdynarodniq pasport poveche ot 2 godini,nashite zaminaha az ostanah  samichak  poneje iskaha opredeleno mnogo golqma syma za reketa. Sled 2 godishni fashistki izpitaniq zaminah.Na granicata mitnicharq me popita  kak se kazvam bez da mi poiska fashisto-komynisticheskiq pasport i me vkara v kompuytora  s moeto rojdenno ime dadeno ot dqdo mi.Granichniq  mitnichar ne mi sloji nikakvi nastavki kato "pasha","vezir","molla" ili "ov","mov" ,"ivski","mivski","qrakski"

Rasate:

--- Quote from: Marlboro on April 17, 2012, 05:40 ---Svetlina, zashto trqbva da pitam nqkoj ili nqkakvi vashi samozvanci s predstavka "istorik" s falshivi diplomi, kogato az  sam ochevidec na fashisto-komynisticheskiq-ateistki-"hristiqnski" rejim predi 90-te godini na minaliq vek,koito smenqha imena na musylmani. Zatova  bqh provokiran otnovo ot vashiq forumen "storik" s naglosta si da napomnq za smqna na familni imena prez 90-te.

V Tyrciq  zakona za familnite imena sa ot 19 yuni 1934, a ne ot  90-te godini kakto e pisal fantaziora "storik"- "nablyudatel".
Tozi zakon iziskva vsichki grajdani da priemat izpolzvaneto na familni imena,zashtoto opredeleno hristiqni i evrei veche otdavna sa polzvali familno ime v Osmanskata imperiq,no musylmanite po princip ne sa polzvali familni imena.
Musylmanite v Osmanskata imperiq  sa polzvali nadstavki vmesto familno ime ,kato  "pasha","hodja" "hanim","efendi","bej","molla", "karasakal", "akbash" i oshte  mnogo i mnogo takiva naj-razlichni nadstavki.
 Osmanskiq premier ima nadstavka sled imeto si kato  Sadrazam/Vezri-I Azam ili Velik vezir i mnogo drygi visokopostaveni darjavni slyjiteli nosqt titli i nadstavki kato "vezir,"pasha" i sled pensioniraneto na generali/admirali prodaljavat da nosqt  tezi titli  do kraq na jivota si. Tezi nadstavki sa opredelqli  oficialno kato profesiq ili tehniq neformalen statyt v ramkite na obshtestvoto.
V dneshno vreme v obshtestvoto kato pochit za yvajenie  pri majete  ima predstavka kato "bej-efendim" sinonim na  "yvajaemi -gospodine" pri jenite "hanim-efendi" -"yvajaema- gospojo"

Specialno pri moq slychaj prez 90-te godini fashisto-komynistite me reketiraha  za mejdynarodniq pasport poveche ot 2 godini,nashite zaminaha az ostanah  samichak  poneje iskaha opredeleno mnogo golqma syma za reketa. Sled 2 godishni fashistki izpitaniq zaminah.Na granicata mitnicharq me popita  kak se kazvam bez da mi poiska fashisto-komynisticheskiq pasport i me vkara v kompuytora  s moeto rojdenno ime dadeno ot dqdo mi.Granichniq  mitnichar ne mi sloji nikakvi nastavki kato "pasha","vezir","molla" ili "ov","mov" ,"ivski","mivski","qrakski"

--- End quote ---

Малборо май българският ти куца- бъркаш "От" с "До",а до България -няма закон за фамилните имена.
Възродителният процес в България не е обусловен със закон,а с постановление.

Прочети пак публикацията ми и тогава коментирай.

И стига цитирай Уикито- прочети самият закон за фамилните имена-ред по ред и ще видиш какво имам предвид.

Поздрави.

Marlboro:

--- Quote from: Rasate on April 18, 2012, 11:36 ---Малборо май българският ти куца- бъркаш "От" с "До",а до България -няма закон за фамилните имена.
I kvo sega da se nataja li, ili da revna  zatova ,che  Rashko e zabelqzal  kycane v edin ot mnogoto ezici koito znam ?  A, Rashe i ti po-chesto se oglejdaj na parvichniq si ezik koito pishesh,she naistina e berbat, da ne kaja selski.
Rashe,tozi ezik ne e "bAlgarski" ezika e "Cherkovnoslavqnski" sas grakski zavartylki, vnedren ot Vizantiiskite emisari Kirilius i Metodius vav Velika Moraviq,stava "bAlgarski"sled kopiraneto na kopskite bykvi ot Kliment Ohridski.

Възродителният процес в България не е обусловен със закон,а с постановление.
Tova ni naj me interesyva dali e vnedren, obysloven ili vkaran. Az ne sum "vazroden" a nasilstvenno smenen  musylmansko s hristiqnsko ime.
  Rashe ti si vazroden ti ne si ot naslednicite na osnovatelite na Tyna-Bylgar ot bylgar-turkite. Vazrodeni sa  tvoite edinoverci hristiqni ostanali ot Vizantiiskata imperiq,koito ne sa bili bAlgari i  pridoshlite  prez komynizma ot Varshav pakt / komynisticheski darjavi ,koito v momenta se imat za bAlgari ,otkradnato naimenovanie na osnovatelite na darjavata  bulgar-turki.

И стига цитирай Уикито- прочети самият закон за фамилните имена-ред по ред и ще видиш какво имам предвид.
Rasate tova koeto go ima v angliskata Wikipedia 90% go nqma v pochti zablydenata s informaciq bAlgarska Ykipedia.
.
Saygılar

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version