Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (127/172) > >>

ASH:
РАСАТЕ АЗ ТИ СЕ ЧУДЯ ЩО ЗА АКЪЛ ИМАШ ПРАВИШ МИ ЕДНИ И МИ РАЗВИВАШ ЕДНИ НЕВЕРНИ РАЗТЕГАТЕЛНИ И ФАЛШИВИ ТЕОРИЙ ПИШЕШ ГИ ТАКИВА КАКВИТО СА ТИ УГОДНИ НА ТЕБ.АЗ ПО ГОРЕ БЯХ ПИСАЛ ЧЕ НЕ СЕ ВЛКЮЧВАМ ВЪВ ТОЗИ САЙТ САМО ЗАРАДИ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ ПРОСТО ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПОМАЦИ НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ МУ КОМЕНТАРИТЕ КАКТО НЕГОВИТЕ ТАКА И НА ОСТАНАЛИТЕ КАТО НЕГО.ОТНОСНО ЗАДАДЕНИЯТ МИ ВЪПРОС РАСАТЕ ЗА КЛЕВЕТАТА ТВОЯ ЗА МЕДКАТА ЧЕ ТОЙ РАЗВИВАЛ ТЕОРИЙ ЗА АРАБСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ПОМАЦИТЕ НЯМА КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР ТОЧНО КЪДЕ И КОГА  МНОГО Е ПО ЛЕСНО Е ДА  СЕ ОКЛЕВЕТИ ЕДИН ПОМАК И ДА СЕ ОМЪРСИ  НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ РАСАТЕ ПОМАЦИТЕ СА ЧЕСТНИ И ДОБРО СЪВЕСТНИ  ТЕ ИМАТ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ДОКАТО ТИ И ТВОИТЕ ХОРА КОИТО ТИ ПРИГЛАСЯТ ВЪВ НАЦИОНАЛ -ШОВИНИСТИЧЕСКИЯТ ХОР ВКУПОМ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ПОМАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ .И АЗ ПО ГОРЕ СЛЕД КАТО СМЕ БЪЛГАРИ  ТИ БЯХ ЗАДАЛ ВЪПРОСА ЗАЩО Е ИМАЛО ТОЛКОВА ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СПРЯМО НАС ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ТИ ВЪВ ТВОЯТ КОМЕНТАР МИ ПРЕВЕЖДАШ ПРИМЕРИ  РАЗНИ СЪС ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ И ЛИВАН МНОГО НАДАЛЕКО ОТИВАШ ВЪВ ЛИВАН,КЪДЕТО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЪОБЩЕ НИТО ВОЛЖКА НИТО ЛИВАН,НА МОЯТ ВЪПРОС НЯМАШ КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР. РАСАТЕ НАПРАВО ТЕ СЪЖАЛЯВАМ  КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗДАВАШ И ДА СЕ САМО УНИЖАВАШ СЪС ТВОЕТО ТВЪРДЕНИЕ "РАЗБЕРЕТЕ ИМЕНАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА "ХАХАХАХА БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА ЗАВЪРШИШ  ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ АКО ТАМ НЕ ТЕ ПРИЕМАТ МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ ВЪВ ВИСШИЯТ МЮСЮЛМАНСКИ ИНСТИТУТ САМО ЧЕ ТАМ ЩЕ ТЕ ПРИЕМАТ 100% АКО СИ СЪС МЮСЮЛМАНСКО ИМЕ ,АКО И ТАМ ТИ ОТКАЖАТ ВСЕ ПАК  ЩОТО ТЕ ЗНАЯТ МНОГО  ДОБРЕ СВЪРЖИ СЕ СЪС ТИБЕТСКИЯТ ДИСИДЕНТ ДЕ ЛАЙ ЛАМА НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ОСНОВНО ПОНЕ СЪС ЕДНА РЕЛИГИЯ ЖАЛКО Е ЧЕ НЕ  ЗНАЕШ ЧЕ ИМЕНАТА ИМАТ ОБЩО СЪС РЕЛИГИЯТА И СЪС ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. РАСАТЕ ЗА МЕН Е ВАЖНО ЕДНО ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ТУК ВЪВ  НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ СЕ ВОДИ ТАКАВА ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКО АТЕИСТИЧНО ШОВИНИСТКА ПОЛИТИКА СПРЯМО ИЗОБЩО  ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА НЕ СИ МИ ОТГОВОРИЛ  ЩЕ ПОМОГНЕШ ЛИ НА ХОРАТА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ НО СА СЪС БГ ИМЕНА И ВЯРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОП.ПИТАМ ТЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЧУЖДЕНЕЦ ВЪВ СОБСТВЕНАТА МИ РОДИНА КАТО ПОСТОЯННО МИ СЕ НАТЯКВА ЧЕ СЪМ БИЛ БЪЛГАРИН.АЗ ИМАМ НЯКОЛКО ГРАЖДАНСТВА  ФРЕНСКО;ГЕРМАНСКО И ИСПАНСКО ТАМ СЕ ЧУВСТВАМ МНОГО ПО СПОКОЕН ЗАЩОТО ТАМ ХОРАТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ПОМАК ЛИ СЪМ КАКЪВ СЪМ  ,ТАМ НИКОЙ НЕ МИ КАЗВА ТИ СИ ФРАНЦУЗИН;ГЕРМАНЕЦ;ИСПАНЕЦ. ТАМ ХОРАТА СА ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЙЦИ ДОКАТО ТУК ВИЕ БЪЛГАРИТЕ НИТО МАНТАЛИТЕТА СИ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ НИТО НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ ВИЕ СИ ИМАТЕ ГАНЬОВСКИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ . ТОЛКОВА ЛИ ВЕ ПРИТЕСНЯВА  ПРОИЗХОДА НА ПОМАЦИТЕ ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА МИ Е НАИСТИНА ОТ АРАБСКИЯТ СВЯТ ; ЩЯХ ДА СЕ ГОРДЕЯ АКО ПРОИЗХОДА НИЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА .НО КАКТО СА КАЗАЛИ ХОРАТА РОДИНА И РОДИТЕЛИ НЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ СТРАНА НА НОВОРОДЕНИЯТ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЗЕМЯ.ЗА ВАС ТЕМАТА ЗА ПРОИЗХОДА И ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ПОМАЦИТЕ ЛИ Е НАЙ ВАЖНА ЗАСРАМЕТЕ СЕ  БЪЛГАРИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА ВИ ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2,000 000 СА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ,НА ПРАКТИКА ЛИШЕНИ ОТ ЛЕЧЕНИЕ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ  ИМА  ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА;НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СЕ ШИРИ ВАШАТА ЧЕРВЕНО ОЛИГАРХИЧНА И ПРЕСТЪПНА КОРУПЦИЯ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАШАТА РОДИНА СИ НЯМА СВОЯ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА ВИЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СА СВИКНАЛИ ДА СЕ ГЪЗЯТ НА ПО  ГОЛЕМИТЕ ОГЪЗИХА СЕ НА СССР ПРОПАДНА,;ОТ НАЙ ГОЛЯМИТЕ КОМУНИСТИ СТАНАХТЕ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ДИВИ И АМОРАЛНИ КАПИТАЛИСТИ;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ НАРОДА ИЗБЯГА ПО ЧУЖБИНА;НИМА НЕ ВИЖДАТЕ РАЗНИТЕ ПРИЗИВИ НА УЧЕНИ ОТ БАН ДА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТРА ДА ВНИМАВАТ СЪС ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ ,ПАК ПО СТАТИСТИКА НА БАН ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ КАТО ПЕЧЕНИГИТЕ ЕТО ТОВА Е СТРАШНО РАСАТЕ МЯСТОТО ТИ НЕ Е ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САИТ.АКО СИ БЪЛГАРИН И ТЕ БОЛИ ЗАЩОТО ,МЕН МНОГО ПОВЕЧЕ МЕ ТРЕВОЖАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ОТ КОЛКОТО РАСАТЕ ДАЛИ Е ИСТОРИК;БЪЛГАРИН И ПРОИЗХОДА АМА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.ИНТЕРЕСУВА МЕ ЕДНО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО ДА СИ СПОДЕЛЯТ МЪКИ И РАДОСТИ ДА РАБОТЯТ ЗА ДОБРОТО НА РОДИНАТА НИ.

ibrahim65:
Rasate-Асане защо ли никой не ти вярва тук. :D

„Когато преди 14 години проведохме едно голямо изследване в Родопите, излезе че 33 % от помаците се самоопределят като българи, 5 % като турци и 62% като други.

Сега от изследването, което направихме през м.г. на нагласите  - от НБУ и „Алфа Рисърч“ процентите не се получиха много различни. Като българи се самоопределиха 26%, турци – 5 %, другите обаче нараснаха на към 69%.

Теориите за помашки етнос тя се разделя на две групи – едните допускат българска връзка: за тракийския произход, прабългарска теория, непожелали да се покръстят при цар Борис и волжо-камската теория за дошли от поречието на Волга българи мюсюлмани.
Другите две теории арабската и печенежко – куманската теория отхвърлят българска връзка, тоест визират протурски произход. „Ако само тези теории циркулираха нямаше да има проблем. Проблемът е в резултатите от преброяването.
Разликата от отговорите от цяла България и районите с помаци по отношение на неопределилите се по етнос религия и език. Ако в България по етнос неопределилите се са 10 %, в Смолянко са 23%, по език в страната – 10%, в Смолянско те са 21.4%, по религия неопределилите са 27%, в Смолянско те са 50% половината от Смолянско не се е самоопределило по религия.

botev:

--- Quote from: SIVEK on May 05, 2012, 19:49 ---Ботев Ботев много ти е грешна информацията за помаците.Едва ли ще срещнеш между помаците човек с основно образование.

--- End quote ---
Айде да не спорим щото всеки ден си имам вземане даване с около стотина от вашия ''вид''! ;) А това, че все повече от ''вашите'' имат образование е вярно и похвално - това е решението. Аз лично съм приятел с един професор-доктор от вашите - дето са наши и трябва да ти кажа, че толкова умен и еродиран човек рядко се среща!!!! Затова се и учудвам на тоя форум!-ще рече човек, че живее в друга държава!!!! :D Дорде се ровим в близкото минало, нищо добро и градивно не ни чака! Хубавото е че младите хич не ги е еня и си живеят заедно! ;)

KaraIbrahim:
  Че то и ние,не толкова младите също си живеем заедно  ;D

Seliam-hodja:
? ???

asimilasyon ve göç

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version